Valuta

Valuta: Dollarskred stoppet af opblussede geopolitiske spændinger

De seneste dages dollarsvækkelse er stoppet torsdag morgen, da øgede amerikansk-kinesiske spændinger har fået investorerne til at indtage en lidt mere forsigtig holdning på valutamarkedet.

De nye spændinger stammer fra kravet fra den amerikanske regering om lukning af det kinesiske konsulat i Houston med begrundelsen "at beskytte amerikansk intellektuel ejendom og amerikanernes personlige data".

Fra kinesiske side betegnes det amerikanske skridt i kinesiske statskontrollerede mediers redaktionelle ledere torsdag som et forsøg på at bebrejde Beijing for amerikansk fiasko forud for præsidentvalget i november.

USA gav onsdag Kina 72 timer til at lukke konsulatet i Houston, og præsident Donald Trump sagde, at det var "muligt", at andre kinesiske missioner også vil blive beordres lukket.

- Markedet forsøger stadig at finde ud af, om stigningen i de geopolitiske spændinger er nok til at afspore de positive tendenser, vi har set, siger seniorstrateg Rodrigo Catril fra National Australia Bank i Sydney til Reuters.

Eskaleringen af spændingerne mellem verdens to største økonomier har sendt den kinesiske yuan tilbage over 7,00 per dollar i det skarpeste yuan-drop i næsten to måneder og har samtidig understøttet den amerikanske valuta i den volumentynde asiatiske handel torsdag, hvor markedet i Tokyo er ude af billedet på grund af en national helligdag.

En velunderrettet kilde har oplyst over for Reuters, at Kina overvejer at lukke det amerikanske konsulat i Wuhan som svar på den amerikanske konsulatlukning.

- Det ser ud til, at en eskalering er uundgåelig på kort sigt. Resultatet er, at yuan sandsynligvis vil svækkes yderligere, og en øget valutavolatilitet vil sætte ind, siger valutaanalytiker Joe Capurso fra Commonwealth Bank of Australia i Sydney ifølge Reuters.

De amerikansk-kinesiske bånd er forværret kraftigt i år, på grund af spørgsmål der spænder fra udbruddet af covid-19 og teleudstyrsgiganten Huawei, til Kinas territoriale krav i Det Sydkinesiske Hav og den ny sikkerhedslov for Hongkong.

Euro koster torsdag morgen 1,1570 dollar mod 1,1585 dollar onsdag, mens dollar ligger i 107,15 yen per dollar mod 107,20 yen onsdag.

Pund koster samtidig 1,2730 dollar mod 1,2725 dollar onsdag eftermiddag.

Læs også
Top job