Valuta
BREAKING

Valuta: Dollar falder til laveste niveau siden 2018

Svækkelsen af den amerikanske dollar fortsætter mandag, hvor den over for euro har nået det svageste niveau siden 2018.

Dollarsvækkelsen tilskrives blandt andet en forværring af forholdet mellem USA og Kina samt coronakrisen, der ikke vil slippe sit tag i USA.

Dollarspotindekset falder med 0,9 pct. til 93,80, hvilket er det laveste niveau siden sommeren 2018.

- Tidligere var dollar i stand til at drage fordel af handelskonflikten mellem USA og Kina. Det er ikke længere tilfældet. Hvad der er på spil er ikke længere kun handel.

- USA overtræder måske grænsen med sin politik over for Kina, såvel som med sine foranstaltninger over for nogle europæiske lande, skriver Commerzbank-analytikere i et notat ifølge Reuters.

Euro har den seneste uge også nydt godt af, at EU's stats- og regeringsledere i starten af sidste uge nåede til enighed om en genopretningsfond på 750 mia. euro.

Kombinationen af efterspørgsel efter sikkerhed og en samtidig løbende svækkelse af dollar spiller også ind i en markant styrkelse den fælleseuropæiske valuta, euro, der pludselig er genopstået som en Fugl Fønix af asken af den ødelæggende effekt af coronavissussets hærgen i de sydeuropæiske lande, og som for første gang har fået katalyseret en større finanspolitisk integration i EU, hvilket har været det manglende led i kæden i det europæiske samarbejde.

Det har givet anledning til en massiv afvikling af positioner rettet mod en svag euro og en stærk dollar.

Euro koster mandag eftermiddag 1,1723 dollar mod 1,1630 dollar fredag eftermiddag, mens dollar ligger i 105,27 yen per dollar mod 106,85 yen fredag.

Pund koster mandag 1,2868 dollar mod 1,2790 dollar fredag eftermiddag.

Læs også
Top job