Valuta

Valuta: Pund nærmer sig før-coronaniveau mod dollar

Det britiske pund ligger onsdag eftermiddag i det højeste niveau mod dollar i fem måneder og nærmer sig dermed 1,30 dollar, som var niveauet lige før coronakrisen for alvor spredte sig i Europa og i den sidste del af marts medførte stor usikkerhed på finansmarkederne verden over.

Onsdag ved 14-tiden koster pund 1,2967 dollar mod et niveau på 1,2930 dollar tirsdag eftermiddag. En analytiker noterer over for Reuters, at særligt hedgefonde er aktive købere af pund i øjeblikket, mens andre vurderer, at udviklingen mere skyldes en bred svækkelse af dollar.

- Det hele handler om vækst, og vækstforventningerne i Europa er begyndt at overgå USA. Det ser jeg ikke rigtigt ændre sig, medmindre der kommer en anden bølge af coronasmitte i Europa, siger valutastrateg Jordan Rochester fra Nomura til Reuters og fremhæver, at Europa har udvist finanspolitisk solidaritet som modsvar på coronakrisen.

Over for euro er dollar blevet svækket kraftigt den seneste måned, og med 1,1730 dollar per euro onsdag eftermiddag holder kursen sig lige omkring et toårigt højdepunkt.

Markedet afventer aftenens signaler fra den amerikanske centralbank, som afslutter sit todagesmøde, der blev startet tirsdag, med en rentemeddelelse og et efterfølgende pressemøde med Fed-chef Jerome Powell i spidsen.

Selv om Federal Reserve ventes at fastholde sin pengepolitiske kurs, så har stigende infektionsrater i USA fået nogle analytikere til at forudse yderligere indgreb fra banken fremover for at understøtte den amerikanske økonomi.

Læs også
Top job