Valuta

Valuta: Dollar tager lidt af det tabte terræn tilbage fra euro

Efter de seneste dages dollarsvækkelse til et mere end to-årigt lavpunkt tager dollar lidt af det tabte tilbage overfor euro, inden dagens vigtige data for den økonomiske vækst i USA i andet kvartal fremlægges.

Den amerikanske valutas svækkelse aftog en smule efter onsdag aftens rentemøde i den amerikanske centralbank. Her blev der ikke givet de store nyheder, hvor mødet mundede ud i en gentagelse af løftet om at forsøge at begrænse skaderne fra covid-19-pandemien, mens centralbankens erklæring direkte bandt den økonomiske genopretning sammen med coronavirus-krisen.

- Stemningen før Fed-mødet døde ud, efter at mødet forløb nogenlunde som ventet, og dollar falder nu ind i handelsspændet igen. En slags konsolidering er på sin plads efter den dollarsvækkelse, vi har set gennem den sidste uge eller to, lyder det fra Moh Siong Sim, valutaanalytiker ved Bank of Singapore, til Reuters.

Dollar ligger torsdag klokken 13.15 over for euro i 1,1751 dollar per euro mod 1,1770 dollar onsdag eftermiddag.

Med til at præge forholdet mellem dollar og euro har givetvis også været en storm af europæiske nøgletal, der ikke alle har været lige positive. Det tyske bnp dykkede historisk dybt i andet kvartal med, mens arbejdsløsheden i eurozonen steg mere end ventet.

Målt i forhold til kvartalet før, skrumpede den tyske økonomi med 10,1 pct. ifølge sæsonjusterede tal. Økonomerne havde ventet et fald på 9 pct. ifølge tal indsamlet af Bloomberg. Kvartalet før var der en negativ vækst på 2,0 pct.

Arbejdsløsheden i Eurozonen steg i juni til 7,8 pct., mens ledigheden i maj lå på 7,7 pct. revideret op fra tidligere rapporteret 7,4 pct.

Der er dog en smule afventende stemning på markedet forud for de amerikanske bnp-tal, der lander klokken 14.30 dansk tid.

Her er der udsigt til rystende ringe data, hvor analytikerne estimerer et fald i USA's samlede økonomiske produktion på 34,5 pct. og et tilsvarende drop i privatforbruget.

Dollar ligger torsdag i 105,12 yen per dollar mod 105,05 yen onsdag.

Pund koster samtidig 1,3014 dollar mod 1,2965 dollar onsdag eftermiddag.

Læs også
Top job