Valuta

Valuta: Dollar svækkes med udsigt til Yellen-høring

Dollar skred fra sit højeste niveau i næsten en måned tirsdag, efter mere forsigtighed sneg sig ind i markedet ovenpå udsigten til, at USA's kommende finansminister, Janet Yellen, skal i høring i Senatets finansudvalg.

Det skriver Reuters.

Markedet vil følge nøje, hvilken politik Biden og hans regering vil lægge for dagen. I tirsdagens handel på de asiatiske børser blev dollaren svækket mod de fleste større valutaer.

Eftersom der var indeksstigninger på de fleste markeder i Asien, var efterspørgslen på sikre havne som dollar og yen mere begrænset.

Markedet forventer ikke, at Janet Yellen direkte vil søge at opnå en svagere valuta, selvom det måtte give den amerikanske konkurrenceevne en fordel.

Ifølge markedet betyder indsættelsen af Janet Yellen en tilbagevenden til en mere normal politik modsat Trump, der ofte kæmpede en hård kamp for at påvirke valutaen.

- Vi har set kommentarer fra Yellen om, at hun ikke vil forfølge en politik om en svag dollar i sig selv, men det betyder ikke, at den generelle påvirkning af Federal Reserves politik ikke vil holde dollar svækket, siger Michael McCarthy, chefstrateg hos CMC Markets, til Reuters.

Euro koster 1,2096 dollar tirsdag morgen, hvor prisen mandag lød på 1,2075 dollar for euro.

Dollar handles i 104 yen tirsdag morgen mod 103,70 yen mandag ved dansk børslukketid.

 

Læs også
Top job