Valuta

Valuta: Gensyn med Yellen belaster dollar

Den til vished grænsende forventning om et gensyn med den tidligere chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Janet Yellen - nu som finansminister - belaster tirsdag middag dollar, som svækkes over for euro.

Tirsdag skal Janet Yellen i høring i Senatet i Washington som et led i hendes udnævnelse til finansminister for den kommende amerikanske præsident, Joe Biden, og i markedet er der forventninger om, at de to sammen vil stræbe efter øgede finanspolitiske stimuli og en svækket dollar.

- Vi venter, at Yellen som finansminister vil vælge en svagere dollar frem for en styrket, hvis hun får valget, noterer strategerne Steve Englander og Geoffrey Kendrick i Standard Chatered ifølge Bloomberg News.

Joe Biden har fremlagt planer om en finanspolitisk stimuluspakke på svimlende 1900 mia. dollar, og markedet har tiltro til, at Janet Yellen vil realisere planen, som understøtter risikovilligheden i finansmarkederne.

- Risikovilligheden støttes af øget optimisme i forhold til storstilede amerikanske stimuli. Både dollar og yen forbliver i salgsposition, kommenterer Masashi Samizo, som er analytiker i SMBC Trust Bank over for Bloomberg News.

Tirsdag eftermiddag koster euro 1,2127 dollar mod 1,2074 dollar mandag eftermiddag. På et tidspunkt tirsdag middag var dollar svækket til 1,2137 dollar per euro i den største svækkelse i mere end to uger.

Relationen mellem de to sikker havn-valutaer dollar og yen er tirsdag eftermiddag mere stabil. Dollar koster 103,95 yen mod 103,70 yen mandag eftermiddag.

Læs også
Top job