Valuta

Valuta: Tyske BNP-tal sender dollar på retræte over for euro

Efter en nervøs start på handelsdagen fredag svækkes dollar igen ved middagstid over for euro, der tilgengæld styrkes efter en bedre end ventet vækst i den tyske økonomi.

Dollar startede ellers fredagen ud med at tage noget af det tabte tilbage over for den fælleseuropæiske valuta. Det skete som en reaktion på store usikkerheder i markedet, der derfor fik investorerne til at søge mod den sikre dollar-havn.

De seneste par dages kamp mellem en stor mængde privatinvestorer på den ene side og et par store hedgefonde med massive short-positioner på den anden har rystet investorernes selvsikkerhed og skabt bølgegang på de finansielle markeder.

Samtidig var der usikkerhed om, hvorvidt den nye amerikanske præsident, Joe Bidens, foreslåede hjælpepakke kommer til at lande på de lovede 1900 mia. dollar, mens også udrulningen af vacciner er løbet ind i problemer - navnlig i EU.

Det var tilsammen med til at styrke dollar over for euro. Omkring kl. 05 fredag morgen blev euro handlet i 1,2096 dollar mod 1,2127 dollar per euro torsdag eftermiddag.

Men formiddagen bød på bedre end ventet vækst i den tyske økonomi. Målt i forhold til kvartalet før, voksede økonomien 0,1 pct. ifølge sæsonjusterede tal. Økonomerne havde ventet en vækst på 0,0 pct. ifølge tal indsamlet af Bloomberg.

Set i forhold til samme kvartal året før var der tale om en vækst på minus 3,9 pct. i det tyske bruttonationalprodukt (BNP). Her var der ventet en vækst på minus 4 pct.

Det styrkede euro, der ved middagstid fredag handles i 1,2122 dollar.

Læs også
Top job