Valuta

Valuta: Stærkt tysk detailsalg bidrager til god ugestart for euro

Euro ligger mandag eftermiddag styrket mod dollar, på forhåbninger om at den europæiske vaccinekampagne snart for alvor begynder at komme op i fart og også vil medføre et dyk i smittetallene.

Den Europæiske Centralbanks vicedirektør, Luis de Guindos, siger ifølge Bloomberg News til en italiensk avis, at centralbanken kan starte med at udfase sine nødstimulustiltag, når coronavaccinationerne har skabt et vendepunkt, og økonomien begynder at komme op i fart.

Det kan mandag have været med til at understøttet euro, som ved 14-tiden koster 1,2051 dollar mod et niveau på 1,2035 dollar fredag eftermiddag.

Den fælleseuropæiske valuta nyder formentlig også godt af opløftende tyske tal for detailsalget, som i marts bragede i vejret med 11 pct. i forhold til samme måned sidste år.

Det var den største stigning, siden dataserien startede i 1994, oplyser det nationale tyske statistikbureau, Destatis, som står bag tallene. Ifølge Bloomberg News var der ventet et fald i detailsalget på 0,2 pct. på årsbasis.

Senere på ugen kommer der fokus på rentemøder i både Norges Bank og Bank of England. De løber begge steder af stablen torsdag.

- Vi forventer, at Norges Bank fastholder en rentebane, der signalerer renteforhøjelse inden udgangen af året. Vi forventer, at der ikke blot kommer en forhøjelse, men hele to i henholdsvis september og i december, skriver Nordea i en kommentar.

På mødet i Bank of England kan den britiske centralbank beslutte sig for påbegyndelse af en udfasning af sit opkøbsprogram, vurderer Nordea endvidere.

Fra USA er ugens største nøgletalsmæssige begivenhed fredagens jobrapport for april.

Den norske kr. ligger mandag eftermiddag næsten uændret i 0,7428 danske kr. I slutningen af februar var kursen nede at vende i 0,71 danske kr.

Læs også
Top job