Investor

Ny fond skal sætte fart på børsnoteringer

Lars Bo Bertram, der er adm. direktør i Bankinvest. Foto: Bankinvest

Statens investeringsfond, Vækstfonden, og kapitalforvalteren, Bankinvest, har oprettet en ny aktiefond på op mod 800 mio. kr., der skal give de små- og mellemstore danske virksomheder lyst til at blive børsnoteret i København.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Ideen til aktiefonden opstod for to år siden. Her besluttede Lars Bo Bertram, der er adm. direktør i Bankinvest, og Rolf Kjærgaard, der er investeringsdirektør i Vækstfonden, at de gerne ville bidrage til, at Danmark får et velfungerende børsmarked, der også tiltrækker virksomheder uden for C25.

Det forventes at samarbejdspartnerne hver især vil lægge omkring 100 mio. kr. i puljen fra start. Ved en fuldtegning på 800 mio. kr., vil de 200 mio. kr. komme fra Vækstfonden, hvor de resterende 600 mio. kr. vil komme fra private investorer i de 50 banker, der hører under Bankinvests netværk.

Lars Bo Bertram siger til Børsen, at det er vigtigt, at der også er en god markedsplads for de små- og mellemstore virksomheder, hvis de ønsker at blive børsnoteret.

- For mig er det nærmest naturstridigt for en dansk virksomhed at søge mod børsen i Sverige. Det ville da være rart, hvis det blev i Danmark i stedet, siger Lars Bo Betram til Børsen.

Siden 2013 er der blevet børsnoteret 247 virksomheder på børsen i Sverige, hvoraf flere af dem har været danske. I modsætning blev der kun børsnoteret 28 virksomheder på børsen i Danmark i samme periode.

Læs også
Top job