Investor

Elon Musk skyder igen med skarpt mod børstilsyn »Lad mig gøre det helt klart. Jeg respekterer dem ikke«

Elon Musk har igen gjort det klart, at han ikke har meget tilovers for det amerikanske børstilsyn, som han har indgået forlig med.

Elon Musk ved Tesla-fabrikken i Fremont. Foto: Maurizio Pesce/Wikimedia Commons.

Elon Musks verbale angreb mod det amerikanske børstilsyn Securities and Exchange Commission (SEC) fortsætter, efter at Tesla-stifteren i efteråret kom i karambolage med SEC. Denne gang faldt udtalelserne i det amerikanske tv-program 60 Minutes.

»Lad mig gøre det helt klart. Jeg respekterer ikke SEC. Jeg respekterer dem ikke,« lød det fra Elon Musk under interviewet.

SEC anlagde sag mod Elon Musk efter et tweet om, at Elon Musk overvejede at tage Tesla af børsen til en pris på 420 dollars pr. aktie, og at finansieringen var på plads.

Sagen endte med et forlig, som indebar, at Elon Musk skulle trække sig som formand for Tesla, og at bestyrelsen i Tesla skulle ind over hans kommunikation omkring Tesla - herunder når han kommunikerede på Twitter.

På spørgsmålet om, hvorvidt Elon Musk er blevet ”censureret” efter forliget lød det klare svar fra Elon Musk: »Nej«.

Ligesom han forklarede, at ingen læser hans tweets igennem, inden de blev sendt ud til hans flere end 23 mio. følgere.

»De eneste tweets, der skulle ses igennem, ville være, hvis der var en sandsynlighed for, at et tweet kunne få aktiekursen til at bevæge sig,« sagde Elon Musk.

Men hvordan ved de (i bestyrelsen, red.), om de kan få markedet til at bevæge sig, hvis de ikke læser dem alle, inden du sender dem ud?

»Jamen, jeg tror, at vi kan komme til at lave fejl. Hvem ved?« sagde Elon Musk, der forklarede, at han følger forliget, fordi »han tror på det amerikanske retssystem.«

Tilbage i oktober - få dage efter han havde indgået forlige med SEC - kaldte Elon Musk i et tweet SEC for Shortseller Enrichment Commission.

Udtalelserne om SEC var ikke det eneste opsigtsvækkende i interviewet med 60 Minutes. Elon Musk fortalte bl.a., at han selv valgte den nye formand Robyn M. Denholm, og at hun ikke er blevet hentet ind som bestyrelsesformand for at holde øje Elon Musk, som nogle ellers har påpeget.

»Det vil ikke være realistisk i den forstand, at jeg er den største aktionær i selskabet, og jeg kan indkalde til en generalforsamling og få gennemført det, jeg vil have,« lød det fra Elon Musk.

Læs også
Top job