• Opdateret 10/12/2018 kl. 14:10
Investor

Pundet dykker efter rygter om "dødsdømt" brexit-afstemning

Den britiske valuta falder over for både dollar, euroen og dermed også kronen på historier om, at premierminister May vil udskyde afstemningen om brexit.

Artiklens øverste billede

Det britiske pund får igen prygl på valutamarkedet. Pundet er over for den danske kr. faldet med ca. 1 pct. i dagens handel, mens pundet over for dollaren er nede med ca. 0,5 pct. Pundet bliver i øjeblikket handlet til kurs på 8,273 over for den danske kr., mens pundet ligger i kurs 1,266 over for dollaren.

Pundets dyk kommer, efter at der mandag eftermiddag er dukket historier op i britisk presse om, at premierminister Theresa May har valgt at udskyde en afstemning om brexit. De store og velansete medier BBC og Financial Times har historier om, at Theresa May vil afblæse afstemningen, som skulle have fundet sted tirsdag.

Historierne i de forskellige medier er baseret på én eller flere centrale kilder, men de er altså ikke bekræftet officielt. Faktisk kom den første historie om, at afstemningen var blevet afblæst kort tid efter at Theresa Mays talskvinde havde meldt ud, at afstemningen ville finde sted som planlagt, lige som hun forklarede, at Theresa May var overbevist om, at Underhuset ville vende tommelfingeren opad til brexit-planen.

Flere analytikere har peget på, at afstemningen i Underhuset var dødsdømt, da det så mere end vanskeligt ud for Theresa May at skaffe opbakning til aftalen om at træde ud af EU.

Hvis brexit-aftalen ikke når hele vejen igennem parlamentet i London, kan det potentielt føre til en såkaldt "no deal"-brexit. Altså at Storbritannien ender med at forlade EU uden en aftale om, hvordan de to parter fremad skal samarbejde.

Siden befolkningen i Storbritannien den 23. juni 2016 stemte for at forlade EU, er pundet faldet med mere end 14 pct. over for den danske kr. I samme periode er pundet faldet nogenlunde tilsvarende over for den amerikanske dollar.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.