Investor

Danske Bank sælger pensionsforretning i Sverige

Danica Pensions svenske forretningsben er blevet solgt.

Danske Bank har frasolgt sine pensionsaktiviteter i Sverige for et milliardbeløb. Foto: Mads Claus Rasmussen

Danske Bank-koncernen har solgt sin svenske pensionsforretning, Danica Pension Försikringsaktiebolag, til et konsortium bestående af Polaris, Acathia, Sampension og Unigestion.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse tirsdag morgen.

Handlens værdi er 2,6 mia. svenske kr., svarende til omkring 1,9 mia. kr. Handlen forventes ikke at påvirke Danske Banks resultat i 2018, da købesummens betaling afventer handlens afslutning, som er betinget af de relevante myndigheders godkendelse.

Den godkendelse forventes at komme i første halvår af 2019.

»Danica Pension Sverige har været i en stærk udvikling gennem en årrække og har skabt gode løsninger for vores kunder. Med denne transaktion fortsætter Danica Pension Sverige med nye ejere, der vil videreudvikle selskabet, hvilket har været vigtigt for os. Udover en attraktiv salgspris har vi sikret et fortsat stærkt samarbejde på pension mellem Danske Bank og Danica Pension Sverige til gavn for vores kunder i Sverige,« siger Jacob Aarup-Andersen, bankdirektør i Danske Bank, i fondsbørsmeddelelsen.

Han oplyser desuden, at Danske Bank vil fortsætte med at udvikle sine pensionsløsninger i Danmark og Norge, hvor der er »mere ensartede forretningsmodeller og synergier på tværs af landene«.

Danske Banks svenske pensionsforretning beskæftiger omkring 60 medarbejdere, har 150.000 privatkunder og 15.000 virksomhedskunder.

Rygterne om Danske Banks frasalg af de svenske pensionsaktiviteter begyndte i sidste uge, hvilket fik Danske Bank til at bekræfte forhandlingerne i en fondsbørsmeddelelse.

Dengang forlød det, at der ikke var sikkerhed for, at handlen blev gennemført. Men det kan nu konstateres, at det kom til at ske.

Læs også
Top job