Investor

Arkil vil købe irsk entreprenørvirksomhed

Arkils topchef Jesper Arkil. Foto: Thomas Emil Sørensen Foto: Thomas Emil Sørensen

Arkil Holding har indgået en rammeaftale om køb af den irske entreprenørvirksomhed Park Plant Hire, der ligger i Portlaoise i det centrale Irland.

Den danske entreprenørkoncern har indgået en såkaldt "Memorandum of Understanding" om et køb af 100 pct. af aktierne i den irske virksomhed.

- Forhandlingerne forventes i starten af 2019 at munde ud i en betinget aktieoverdragelsesaftale med overtagelse af aktierne i slutningen af 2019. Effekterne af overtagelsen, såfremt forhandlingerne lykkes, forventes således først at indtræffe til fulde efter 2019, skriver Arkil i en meddelelse til fondsbørsen fredag middag.

Et køb kræver ikke godkendelse fra konkurrencemyndighederne.

Park Plant Hire omsætter årligt for cirka 140 mio. kr., og med købet kan Arkils øge sin tilstedeværelse i Irland. I dag har Arkil stenbrudsaktivitet samt asfaltproduktion og -udlægning i Irland.

Købet vil betyde, at koncernens aktiviteter i Irland suppleres med anlægs- og entreprenøraktivitet af en type, som er sammenlignelig med de aktiviteter, der allerede udføres i Danmark og Tyskland, oplyser Arkil.

Arkil Holding ligger uændret i 1040 kr. fredag.

Læs også
Top job