Investor

Mærsks kerneforretning bløder - ramt af stort millionunderskud

De fortsættende dele af A.P. Møller-Mærsk tabte penge i 2018, viser årsregnskabet.

Artiklens øverste billede
For tredje år i træk var der således røde tal på bundlinjen i de fortsættende aktiviteter i A.P. Møller-Mærsk. Det viser årsregnskabet for A.P. Møller-Mærsk. Foto: Jens Dresling

A.P. Møller-Mærsk kerneforretning fortsætter med at tabe penge. For tredje år i træk var der således røde tal på bundlinjen i de fortsættende aktiviteter i A.P. Møller-Mærsk. Det viser årsregnskabet for A.P. Møller-Mærsk, der er blevet offentliggjort torsdag morgen.

De fortsættende aktiviteter i A.P. Møller-Mærsk - de dele af koncernen, der har fokus på transport og logistik - kom ud af 2018 med et minus på 148 mio. dollars svarende til 973,6 mio. kr.

Til sammenligning endte resultatet for de fortsættende aktiviteter i 2017 og 2016 med et minus på henholdsvis 194 mio. dollars og 469 mio. dollars.

Ser man på det samlede regnskab for A.P. Møller-Mærsk, kom koncernen ud af 2018 med vækst på toplinjen. Omsætningen endte på 39 mia. dollars mod 30,9 mia. dollars i 2017. Driftsresultatet (EBITDA) blev også forbedret fra 3.532 mio. dollars i 2017 til 3.806 mio. dollars i det forgangne år.

Koncernen som helhed kom ud af 2018 med det første overskud efter skat siden 2015. I 2018 endte bundlinjen på 3.221 mio. dollars efter skat. Heraf kom de 3.369 mio. dollars fra de ophørende aktiviteter i A.P. Møller-Mærsk.

»Trods en udfordrende start på 2018 formåede vi at øge indtjeningen og lande et pænt resultat til trods for højere brændstofpriser og lavere markedsvækst end forventet i andet halvår. Indtjeningen skal dog stadig forbedres,« siger Søren Skou, der er adm. direktør i A.P. Møller-Mærsk, i forbindelse med regnskabet.

Et af de selskaber, som A.P. Møller-Mærsk vil skille sig af med, er Maersk Drilling. I forbindelse med regnskabet oplyser koncernen, at det er planen, at Maersk Drilling skal børsnoteret den 4. april i år.

»Vi kom langt med strategiimplementeringen i det forgangne år. Med den forventede udskillelse og børsnotering af Mærsk Drilling i april er der nu fundet gode løsninger for udskillelsen af så godt som alle energirelaterede forretninger. Samtidig er vi lykkedes med at integrere Hamburg Süd, der er god fart på vores digitale transformation og vi har integreret salg, kundeservice, drift og produktudvikling i én samlet organisation der har kundernes behov i centrum. Med vækst i såvel Ocean som non-Ocean er vi på rette kurs« udtaler Søren Skou.

For 2019 venter A.P. Møller-Mærsk en indtjening på 5 mia. dollars. Det er baseret på nye regnskabsregler, de såkaldte IFRS 16-regler. Hvis man ikke regner ud fra IFRS 16-reglerne venter A.P. Møller-Mærsk et driftsoverskud på ca. 4 mia. dollars.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.