Investor

Torsdagens aktier: Mærsk sendt til bunds i C25 - Genmab sendt til tops

A.P. Møller-Mærsk-aktierne blev sendt i dørken torsdag efter at have leveret tal for 2018 med udsigter for 2019, der ikke tyder på sejlads i smult vande, og aktierne sejlede rundt i bunden af C25. Omvendt belønnedes Genmab for sine tal og udsigter og sendes op i C25-toppen. 

Samlet faldt C25-indekset med 0,5 pct. til 1086,98.

Mærsk regner i 2019 med et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, udregnet efter de nye IFRS 16-regler, på 5,0 mia. dollar - det samme som i 2018. Der er dermed ikke lagt op til indtjeningsvækst i år.

- Forventningerne er baseret på vores syn på verden lige nu og her, og vi kigger ind i en verden, som ser mere usikker ud end sidste år. Vi har et fald i den økonomiske vækst, siger administrerende direktør Søren Skou på et pressemøde torsdag formiddag.

Mærsk B-aktien tabte 10,1 pct. og faldt til 8418 kr. Kortvarigt var aktien nede i 8180 kr.

- Faldet virker rimeligt med baggrund i de skuffende forventninger for indeværende år, vurderer chefaktiehandler i Danske Bank Mads Zink. Han venter fokus rettet mod Mærsk Drilling, der holder kapitalmarkedsdag mandag.

GENMAB TIL TOPS

På duksepladsen i C25 endte Genmab, der med et plus på 6,9 pct. i 1077,50 kr. blev belønnet for sine tal og forventninger, der blev leveret onsdag aften efter børstid.

Genmabs indtjening ramte plet i forhold til analytikerforventninger til driftsindtjening og omsætning i 2018. Til gengæld overraskede 2019-prognosen, både når det kommer til indtægter og udgifter.

- Der har op til regnskabet været en vis usikkerhed om Genmabs udsigter, vurder Mads Zink.

Men den usikkerhed gøres nu til skamme og derfor oplevede aktien et vist reliefrally, som han finder rimeligt.

- Genmab er on track til at levere, vurderer han.

Efter regnskabet har SEB sænket kursmålet til 1040 kr. fra 1105 kr., mens anbefalingen fortsat er "hold". Bryan Garner løftede modsat kursmålet med 100 kr. til 1300 kr. og fastholder "køb".

DANSKE BANK LEVEREDE MERE HVIDVASKNYT

Danske Bank får nu også kærligheden at føle fra de amerikanske børsmyndigheder, SEC, og ikke kun som tidligere meddelt fra det amerikanske justitsministerium, i forhold til strafferetligt ansvar i relation til sagen om mulig hvidvask i bankens estiske filial.

Det oplyste Danske Bank i en meddelelse til den danske fondsbørs torsdag formiddag.

- Vi har ingen oplysninger om, hvornår det amerikanske justitsministeriums og SEC's undersøgelser ventes afsluttet, eller hvad udfaldet af undersøgelserne vil være, siger fungerende topchef Jesper Nielsen.

Danske Bank faldt 4,3 pct. til 121 kr. Efter meldingen fra banken satte aktien sig yderligere.

REGNSKABER BLANDT SIDEPAPIRER

I børsens periferi kom Vestjysk Bank inden børsåbning med regnskab. Aktien faldt 2,0 pct. til 2,67 kr.

Aktiveringen af et udskudt skatteaktiv har sidste år skudt bundlinjen i vejret for Vestjysk Bank, som for året tjente 296 mio. kr. efter skat mod 163 mio. kr. året før.

Der har også været tal fra Fynske Bank, der faldt 2,4 pct. til 82 kr. Hvidbjerg Bank steg derimod efter tal 4,8 pct. til 54,50 kr. Møns Banks regnskab for 2018 blev også modtaget med beskedne klapsalver af investorerne. Aktien steg 2,5 pct. til 123 kr.

AGF leverede overskud for første gang længe for halvåret, der sluttede 31. december. Aktien faldt dog 1,7 pct. til 29 øre.

MT Højgaard leverede gennem sine ejere, Monberg & Thorsen og Højgaard Holding, regnskab. Det viste et drønende underskud på over en halv milliard kr. efter blandt andet en tabt voldgiftssag. Det ventes dog bedre i indeværende år, hvor driftsoverskuddet ses lande på 75 mio. kr. med baggrund i en omsætning på 7 mia. kr.

Monberg faldt 7 pct. til 95,80 kr., mens Højgaard faldt 4 pct. til 59,50 kr. De to aktier er dog steget henholdsvis 68 og 24 pct. siden nytår.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.