Investor

Tesla ramt af stor tilbagegang: »Sindssyg logistisk udfordring«

Antallet af leverede Tesla-biler faldt med 31 pct. i første kvartal. Aktiekursen er under pres.

Tesla registrerer først en bil som solgt, når den er leveret, og ikke når den bliver bestilt. Foto: Frank Rumpenhorst/picture-alliance/dpa/AP Images

Tesla er gået flere gear ned i tempo. I første kvartal leverede den amerikanske bilproducent således 63.000 biler, hvilket svarer til et fald på 31 pct. sammenlignet med fjerde kvartal 2018.

Det skriver flere internationale medier, herunder CNN og Bloomberg. Ifølge CNN er nedgangen den første for Tesla i næsten to år, og det er samtidig den største tilbagegang nogensinde i selskabets historie.

Det markante fald i antallet af leveringer har sendt aktiekursen i Tesla ned med ca. 6 pct. i før-markedet. Frygten er, at tilbagegangen er udtryk for manglende efterspørgsel på Teslas Model 3, skriver Bloomberg.

»Det er skuffende. Det store spørgsmål er, hvordan efterspørgslen er,« siger Gene Munster, der har titel af managing partner i venturekapitalfirmaet Loup Ventures, til Bloomberg.

Tesla registrerer først en bil som solgt, når den er leveret, og ikke når den bliver bestilt. Det skyldes, at kunden først betaler det fulde beløb for bilen, når den bliver leveret. I årets første kvartal leverede Tesla 50.900 Model 3, 12.100 Model S og Model X.

Ifølge Tesla selv vil selskabet dog komme i mål med sin målsætning for året. Tesla har sat gang i de første leveringer af Model 3 til Europa, og selskabet er samtidig ved at opføre en fabrik i Kina.

Det har dog ikke været uden udfordringer, hvis man skal tro Elon Musk, der står i spidsen for Tesla. Da første kvartal lakkede mod enden, sendte han en tak til medarbejderne i Tesla.

»Fantastisk arbejde af Teslas leveringshold. Specielt i Europa og Kina. Den mest sindssyge logistiske udfordring jeg nogensinde har set,« lød det bl.a. fra Elon Musk på Twitter.

 

Læs også
Top job