Investor

Arkil-brødre kom med et tilbud - nu er aktien på himmelflugt

Aktien i Arkil stiger torsdag morgen med over 30 pct. efter købstilbud fra stifterens to børnebørn.

Jesper Arkil er adm. direktør i Arkil, som han og hans bror ønsker at afnotere fra fondsbørsen. Foto: Thomas Emil Sørensen

Aktien i den danske entreprenørvirksomhed Arkil skyder torsdag morgen i vejret, efter at børnebørnene til selskabets stifter onsdag aften fremsatte et købstilbud.

Jesper Arkil og Jens Skjøt-Arkil vil købe samtlige såkaldte B-aktier i Arkil Holding. Brødrene ejer i forvejen alle A-aktier gennem selskabet J2A Holding.

Købstilbuddet har fået aktien i Arkil Holding B A/S til at stige med 36 pct.

Jesper Arkil og Jens Skjøt-Arkil er i forvejen medlemmer af Arkils direktion som hhv. adm. direktør og direktør for forretningsudvikling. Og brødrene ser sig selv som langsigtede ejere af Arkil, siger de.

vi vurderer ikke, at en børsnotering af Arkil skaber tilstrækkelig værdi for aktionærerne eller for selskabet sammenholdt med de omkostninger, som det indebærer. Vi ønsker fortsat at drive Arkil, som virksomheden drives i dag og ud fra samme strategiske kompas, men vurderer, at vi over tid kan gøre dette mere effektivt i privat kontekst,« lød det onsdag aften fra Jesper Arkil.

Arkil-brødrene har på forhånd sikret sig tilsagn fra en række større aktionærer om, at de vil sælge deres aktier til brødrenes selskab J2A Holding ApS. Det gælder bl.a. rigmanden Henrik Lind, der gennem sit selskab Lind Invest ApS sidder på 19,01 pct. af aktiekapitalen og 8,70 pct. af stemmerettighederne i Arkil Holding.

En betingelse for købstilbuddet er, at J2A Holding ved udløbet af tilbudsperioden vil eje mindst 90 pct. af aktiekapitalen og stemmerettighederne i Arkil Holding. J2A Holding ApS siger samtidig, at tilbudsprisen ligger over Arkils højeste kurs nogensinde i 1.515 kr., som blev nået intradag tilbage i november 2017.

Arkil blev grundlagt i 1941 af Ove Arkil, og Jesper Arkil overtog ledelsen af virksomheden i 2007 - efter sin far Niels Arkil. Dermed er han og broderen tredje generation i virksomheden, der har været børsnoteret siden 1978.

Arkil har omkring 1.800 ansatte og tjente sidste år 83 mio. kr.

Læs også
Top job