Investor

Markedsoversigt: Aktierne steg et nøk mens renterne faldt tilbage

De danske aktier endte årets første hele handelsuge en smule højere med Ambu i top og ISS- og Mærsk-aktierne i bund uden selskabsspecifikke nyheder.

Ambu kronede C25-indekset med en stigning på 3,2 pct. til 114,35 kr.

- Der er ikke noget specifikt nyt ude om selskabet, siger senioraktiehandler i Sydbank Christian Thatje.

Han peger dog på, at selskabet holdt møde med analytikere, inden det går i stille periode op til regnskabet - et såkaldt pre close møde, som også Danske Bank holdt.

Eliteindekset sluttede 0,1 pct. højere i 1246,79.

Stemningen var også positiv omkring høreapparatselskaberne GN og Demant. GN steg 1,2 pct. til 319,50 kr., og Demant steg til 209,50 kr. eller med 0,4 pct.

ABG hævede fredag kursmålet med 7,2 pct. på GN, så det nu er på 343 kr. mod før 320 kr. Finanshuset gentog samtidig sin købsanbefaling. Demant fik også løftet kursmålet hos ABG med 10 kr. til 214 kr., og anbefalingen af aktien blev fastholdt på "neutral".

Blandt sidepapirerne tiltrak Spar Nord sig opmærksomhed med en opjustering af forventningerne til 2019. Det resulterede dog ikke den store kursbevægelse. Aktien lukkede med et fald på 0,3 pct. i 65,10 kr.

Banken venter nu en basisindtjening før nedskrivninger på 1320-1330 mio. kr. mod tidligere 1200-1300 kr. Forventningerne til årets resultat efter skat er løftet til 1050-1060 mio. kr. fra 925-1025 mio. kr.

Spar Nord opjustere tre gange sidste år.

På obligationsmarkedet sluttede renten på den tiårige danske statsobligation 1 basispoint lavere i minus 0,21 pct. efter kortvarigt at have været oppe i minus 0,18 pct. umiddelbart efter fredagens højdepunkt nøgletalsmæssigt - jobrapporten fra USA.

Usikkerheden for Mellemøsten lurede fortsat i kulissen, men trådte fredag ikke ind på scenen.

Fredagens store fokuspunkt var decembers arbejdsmarkedsrapport fra USA, der var en spids lavere end ventet, men ikke mange økonomer kaldte den for skuffende.

Der blev meldt om 145.000 nye jobs i landbruget mod en forventning ifølge Bloomberg News om 160.000 og 266.000 måneden før.

Selv om den amerikanske jobvækst tabte højde i december, så har arbejdsmarkedet ikke helt tabt pusten. Det vurderede Nykredits chefstrateg, Frederik Engholm.

- Beskæftigelsen er i snit steget med lidt over 180.000 per måned de sidste tre måneder. Bekymringerne fra i sommer om en kraftig opbremsning på arbejdsmarkedet er blevet gjort til skamme allerede, vurderer senioranalytiker i Danske Bank Mikael Olai Milhøj.

Inden de amerikanske nøgletal fik investorerne vækket appetitten med danske forbrugerpriser for december 2019, der viste en stigning på 0,8 pct. sammenlignet med samme periode 2018. I november var stigningen 0,7 pct.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.