Investor

Sydbank: Danske aktier har klaret sig bedre end udenlandske

Det danske aktiemarked har klaret sig markant bedre end andre aktiemarkeder i de seneste turbulente måneder ifølge Sydbank.

I skrivende stund har afkastet på selskaber i C25-indekset i år været på minus 3 pct. mod minus 14 pct. på globale aktier, oplyser Sydbank i en optakt til de kommende regnskaber for første kvartal.

- Det vidner om høj kvalitet i indtjeningen og en høj andel af defensive selskaber, der kan levere stærk indtjening med begrænset risiko. Vores temperaturmåling af de danske aktier viser, at de danske aktier næsten uanset målemetode ser dyre ud i øjeblikket, skriver Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank.

På trods af de dyrt vurderede aktier kan man alligevel godt få samme afkast som på det globale aktiemarked ifølge aktieanalytikeren.

- Vi vurderer, at den høje indtjeningskvalitet og generelt gunstige positionering i attraktive sektorer vil sikre et afkast herhjemme, der kan matche afkastet på de globale aktiemarkeder. Vi fastholder derfor det grønne afkastbarometer på de danske aktier.

Til trods for at aktieåret begyndte med stor optimisme og kursrekorder, vil regnskaberne for første kvartal af 2020 alligevel blive en kedelig affære for mange selskaber på grund af coronapandemien.

Da det for alvor gik op for verden, at virusset alligevel ikke kun var et kinesisk fænomen, udløste det historiens hurtigste aktiekrak, hvor det globale aktieindeks faldt 34 pct. på 23 handelsdage, konstaterer Sydbank.

Derfor er der ifølge Jacob Pedersen lagt op til mange resultater, der vil ligge langt fra analytikernes estimater i de næste ugers regnskaber.

- Normalt kigger vi målrettet efter prognoser og op-/nedjusteringer, men dem må vi og investorerne undvære i denne omgang.

- Vi gør os heller ingen illusion om, at selskaberne udstikker nye prognoser. Det vil modsige hele argumentet for at suspendere prognoserne, da vi stadig ikke kender den tidsmæssige udstrækning af Covid-19 forstyrrelserne, siger han.

Jacob Pedersen understreger, at der er forskel på, hvor hårdt selskaberne er ramt af krisen afhængig af sektorer og geografisk eksponering.

Det kan man blandt andet se på de få selskaber, som allerede er kommet med regnskaber for kvartalet som Chr. Hansen og B&O. Forventninger og de endelige regnskaber viste ifølge Jacob Pedersen, at defensive aktier klarer sig bedre for tiden.

Mens B&O, der sælger luksusvarer, nedjusterede sine forventninger få uger før offentliggørelsen, fastholdt Chr. Hansen sine forventninger.

- Chr. Hansen demonstrerede med en fastholdt prognose, at der faktisk er defensive kvalitetsselskaber, der ikke rammes nævneværdigt af Covid-19 udfordringerne, siger Jacob Pedersen.

Siden årsskiftet er Ambu og Coloplast de selskaber som er steget mest på det danske C25-indeks. FLSmidth og ISS er omvendt de selskaber, som er gået mest tilbage.

I denne uge vil forsikringsselskaberne Tryg og Topdanmark komme med regnskaber, mens det for alvor går løs i næste uge for C25-indekset, når FLSmidth, GN, Ørsted, Danske Bank, DSV, og Carlsberg præsenterer tal for første kvartal af 2020.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.