Investor

USA's aktiemarked går ind i andet halvår med bedste kvartal siden 1998

Aktiemarkedet er båret af et bredt opsving i de globale finansielle markeder, der har nydt godt af stimuli fra centralbankerne samt håbet om et økonomisk opsving. Foto: Lucas Jackson/Reuters/Ritzau Scanpix

Det amerikanske aktiemarked registrerede for andet kvartal sit bedste kvartal i mere end 20 år.

Det skriver Financial Times.

Aktiemarkedet er båret af et bredt opsving i de globale finansielle markeder, der har nydt godt af stimuli fra centralbankerne samt håbet om et økonomisk opsving.

S&P 500-indekset er steget med mere end 20 pct. i årets andet kvartal. Det er den største stigning siden fjerde kvartal af 1998.

I andet kvartal er aktierne på modne markeder og vækstmarkeder steget med 17 pct., viser tal fra MSCI's All Country World-indeks ifølge Financial Times.

Det europæiske Stoxx 600-indeks er i samme periode steget med knap 13 pct., mens MSCI's bredeste indeks over aktie i Asien og Stillehavet er steget med 15 pct.

Stimuluspakker fra centralbanker verden over foruden en række indgreb fra Federal Reserve understøttede aktiemarkederne i april, siger Max Kettner, der er strateg i HSBC, til Financial Times.

Et stigende håb om hurtig bedring for større økonomier bidrog til at fastholde momentum sent, mener strategen og forklarer, at der i andet kvartal blev indhentet omkring 75 pct. af aktiemarkedernes tab fra første kvartal.

Flere investorer forholder sig endnu forsigtige, da coronapandemien fortsat skaber bekymring om, hvornår større økonomier vil komme sig.

Særligt USA har givet anledning til bekymring, da der fortsat meldes om store antal smittede i flere delstater.

Læs også
Top job