Investor

USA/åbning: Fedex brager frem i forsigtigt positivt aktiemarked

Bekymringer for en opblussen af coronasmitte i USA er med til at tynge investorernes humør onsdag, men alligevel formår de ledende aktieindeks i USA at starte den første dag i tredje kvartal med små stigninger.

Kort efter handelsstart stiger det brede S&P 500-indeks 0,3 pct., Dow Jones-indekset går frem med 0,4 pct., ligesom det teknologitunge Nasdaq-indeks starter 0,2 pct. højere onsdag.

Tirsdag var humøret også til den positive side på det amerikanske aktiemarked. Det betød, at de ledende indeks steg mellem 0,8 og 1,9 pct.

Det medførte, at det brede aktiemarked i USA samlet set steg med 19,9 pct. i årets andet kvartal, som sluttede tirsdag. Dermed sluttede de amerikanske aktier med det bedste kalenderkvartal i 22 år.

På årets første dag i kalenderårets tredje kvartal har opmærksomheden rettet sig mod nyt om udviklingen i coronasmitte i USA, men det er ikke nok til at skabe en negativ stemning på aktiemarkedet.

Ifølge en opgørelse fra nyhedsbureauet Reuters er der tirsdag for femte gang på seks døgn registreret over 40.000 nye daglige virustilfælde i USA.

I løbet af juni er antallet af smittede personer mere end fordoblet i 14 delstater, viser en analyse fra nyhedsbureauet. Deriblandt er de tre mest folkerige stater, Californien, Texas og Florida.

Der er onsdag rift om selskabet Beyond Meat, der producerer plantebaseret køderstatning, der stiger 8,9 pct. kort efter børsåbningen.

Ifølge Bloomberg News kan det hænge sammen med, at selskabet er på vej ud i de kinesiske supermarkeder.

50 butikker i kæden Freshippo vil begynde at sælge selskabets plantebaserede burger, og fra september vil den komme på hylderne i yderligere 48 butikker.

Den amerikanske varehuskæde Macy's starter onsdagen med en lille stigning på 0,5 pct., efter at selskabet har offentliggjort sit regnskab for det forskudte første kvartal, der sluttede 2. maj.

Her stod det klart, at coronanedlukningerne ramte kædens omsætning.

I første kvartal solgte Macy's for 3,02 mia. dollar. Det var et fald på hele 45 pct. i forhold til samme kvartal sidste år.

Bundlinjen led også under det markante fald i salget. Det justerede tab per aktie endte på 2,03 dollar mod et justeret overskud per aktie på 44 cent i første kvartal 2019.

Der var dog også flere opmuntrende lyspunkter i regnskabet for investorerne at gribe.

Macy's beretter, at næsten alle af selskabets varehuse er genåbnet, og at de fortsætter med at klare sig bedre, end man havde forventet.

Tirsdag efter børslukketid var den amerikanske transportgigant Fedex også på banen med et regnskab for selskabets fjerde kvartal.

Transportkoncernens justerede overskud per aktie faldt ganske vist i perioden på årsbasis til 2,53 dollar fra 5,01 dollar, men analytikerne havde ifølge Bloomberg News kun regnet med et overskud på 1,53 dollar. per aktie.

Selskabets driftsmargin dykkede samtidig til 5,2 pct. fra 9,6 pct., men det var alligevel en del bedre end det ventede niveau på 3,4 pct.

På grund af coronakrisen kommer Fedex ikke med en prognose for det nye regnskabsår.

Aktien sendes op med 16 pct. ved handelsstart.

Dagligvareproducenten General Mills, der blandt andet står bag morgenmadsproduktet Cheerios og isen Häagen-Dazs, falder omvendt 2,9 pct.

Selskabet har onsdag offentliggjort sit regnskab for det skæve fjerde kvartal, og resultaterne i perioden overgik analytikernes forventninger en smule, skriver Bloomberg News.

Til gengæld afholdt General Mills sig fra at offentliggøre forventninger til det nye regnskabsår på grund af den fortsatte usikkerhed, som coronapandemien har skabt.

Læs også
Top job