Investor

Obligationer/middag: Lille rentefald på stille dag uden USA-input

Der er fredag ved middagstid mindre rentefald på det danske obligationsmarked, hvor det ledende tiårige statspapir forrentes med minus 0,33 pct.

Det er 2 basispoint mindre end niveauet torsdag eftermiddag, hvilket også var niveauet fredag morgen.

I løbet af formiddagen har renten været oppe i minus 0,30 pct., inden den siden er faldet tilbage.

Fredagens rentefald fortsætter torsdagens tendens, hvor renten for det ledende tiårige danske statspapir dykkede 5 basispoint. Onsdag steg renten dog 9 basispoint.

Der er fredag ikke større makroøkonomiske pejlemærker i kalenderen, som investorerne kan navigere efter. Fokus kan derfor samle sig om eventuelle nyheder omkring coronakrisen.

De amerikanske input er fredag yderst begrænsede, da de finansielle markeder i landet holder lukkede, inden landets uafhængighedsdag lørdag fejres.

Det var også grunden til, at den amerikanske beskæftigelsesrapport torsdag blev præsenteret. Det sker ellers normalt den første fredag hver måned.

Den viste, at der i juni blev skabt 4,8 mio. arbejdspladser uden for landbruget, hvilket var flere end ventet. Økonomer havde ifølge Bloomberg News ventet en jobskabelse på 3,2 mio. job.

Det var medvirkende til, at arbejdsløsheden faldt til 11,1 pct. fra 13,3 pct. Økonomerne havde ventet et fald i arbejdsløsheden til 12,5 pct.

Læs også
Top job