Investor

Europa/lukning: Rolls-Royce faldt på mulig kapitalrejsning på rød dag

Efter en ellers positiv handelsuge sluttede ugen fredag af med røde tal på de europæiske aktiemarkeder.

I fraværet af input fra det amerikanske marked, der holdt lukket på grund af uafhængighedsdagen lørdag, faldt de ledende indeks i Frankrig, Storbritannien og Tyskland 0,8-1,5 pct.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks dykkede 0,9 pct. med den britiske motorproducent Rolls-Royce som bundskraber. Aktien faldt 9,4 pct. til 264,90 pence.

Faldet kom, efter at Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder kunne fortælle, at selskabet undersøger muligheden for at rejse kapital til at klare tilbagegangen i flyindustrien oven på coronakrisen.

Pengene kan hentes ved et aktiesalg eller ved at frasælge dele af forretningen, fortæller kilderne. Arbejdet er dog i den tidlige fase, og det er ikke sikkert, det munder ud i noget, lyder det.

I den anden ende blandt de europæiske aktier endte energikoncern EDF, der steg 5,2 pct. til 8,89 euro.

Selskabet fortalte torsdag aften, at det nu venter at levere et højere output af atomkraft i Frankrig i 2020. Der ventes nu produceret 315-325 terawatt-timer (TWh) mod før 300 TWh, skriver Bloomberg News.

Med i toppen var også den tyske madbestillingsplatform Delivery Hero, der steg 4,9 pct. til 102,75 euro.

Aktien blev belønnet for selskabets handelsopdatering for andet kvartal, hvor selskabet kunne notere sig en fremgang i antallet af ordre på hele 94 pct.

Læs også
Top job