Serier

Shanghai-indekset lukket med største stigning siden 2015

Corona rammer verden

Det kinesiske Shanghai-indeks er mandag lukket med en stigning på 5,7 pct. i 3332,88, hvilket er den største stigning siden 2015 samt det højeste niveau siden starten af 2018.

Det skriver Bloomberg News.

Det Hong Kong-baserede Hang Seng-indeks stiger med 3,8 pct., og dermed er stigningen nu nået op på 21 pct. i forhold til lavpunktet fra marts, hvilket betyder, at indekset er gået ind i et nyt bullmarked.

Hang Seng-indekset mangler dog fortsat at stige med yderligere 10 pct. for at nå niveauet fra før coronapandemien.

De kinesiske aktier bliver understøttet af en leder i den kinesiske finansavis Securities Times, hvori der bliver lagt vægt på vigtigheden af at fremme et "sundt" positivt marked, hvilket betegnes som mere essentielt for økonomien end nogensinde efter Covid-19-epidemien.

De kinesiske statsstyrede medier har længe guidet investorerne, når tvivl om retningen har ramt markedet, både gennem at tale aktierne op eller ved forsøg på at køle en overophedede spekulation ned.

Det er især børsmæglere, banker, mineselskaber, flyselskaber og ejendomsudviklere, der mandag har drevet opturen.

Khiem Do, der er investeringschef for Stor-Kina hos Barings i Hong Kong, vurderer ifølge Dow Jones Newswires, at den samme dynamik er på spil som man har set i USA, hvor personer, der er fanget derhjemme, er strømmet ind i aktiemarkedet for at tjene penge.

- Vi føler en stor passion fra individuelle investorer – en smule ligesom, det der drev bullmarkedsopturen i 2015, siger Khiem Do ifølge Dow Jones Newswires.

Mandagens optur kommer i kølvandet af sidste uges fremgang, der gav stigninger på mere end 2 pct. både torsdag og fredag, hvilket blandt andet kom efter bedre end ventede kinesiske PMI-erhvervstillidstal.

Læs også
Top job