Investor

Mandagens obligationer: Sluttede uændret trods positive tal

En mindre rentestigning i mandagens indledende danske obligationshandel blev over handelsdagen udlignet, og dermed lukkede det danske rentemarked med en rente for den toneangivende danske tiårige statsobligation på uændrede minus 0,31 pct.  Det formåede en overvægt af endda ret så positivt overraskende nøgletal i dagens løb ikke at ændre på.

Men dagens første nøgletal var en skuffelse.

Tidligere mandag viste den tyske fabriksordreindgang en stigning på 10,4 pct. i maj på månedsbasis ifølge de sæsonkorrigerede tal, hvor økonomerne ifølge Bloomberg News ventede en stigning på 15,4 pct.

Men efterfølgende viste friske data for detailsalget i eurozonen en stigning på 17,8 pct. i maj på månedsbasis. Der var forudset en fremgang på 15,0 pct. ifølge en rundspørge fra Bloomberg. På årsbasis var der tale om et fald på 5,1 pct., viste opgørelsen.

I april gik detailsalget i eurozonen tilbage med 12,1 pct.

Dagens vigtigste - og mest positivt overraskende nøgletal - kom fra USA ved 16-tiden og gav anledning til et lille, men kortvarigt renteløft. Den endelige PMI-indikator for juni steg til 47,9 mod en ventet mere besked stigning til 46,9 fra 46,7, og ISM fra Institute for Supply Management steg til 57,1 fra 45,4 mod en ventet stigning til blot 50,2

Læs også
Top job