Investor

Kinesisk spurt satte gang i europæiske aktier

En markant stigning i det kinesiske aktieindeks CSI 300 på 5,7 pct. natten til mandag satte fart i de europæiske aktiemarkeder fra handelsstart mandag morgen, og den positive stemning holdt ved dagen igennem.

Det overordnede brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks blev løftet 1,6 pct., og alle undersektorer var i plus og med mere end 2 pct. for finans- og it-aktierne.

På de store børser sås fremgang for de ledende indeks på 2,1 pct. for FTSE 100 i London, på 1,8 pct. for det tyske DAX-indeks og på 1,6 pct. for CAC 40-indekset i Paris.

Den risikovillige indstilling i aktiemarkedet gav forspring til de cykliske aktier, herunder finansaktierne, hvor flere af de helt store europæiske banker sluttede dagen i toppen af Stoxx 600-indekset.

Tyske Commerzbank steg 7,5 pct., spanske Santander lukkede 5,0 pct. højere, hollandske ABN Amro steg 5,1 pct., og HSBC steg 6,6 pct.

Helt i indekstoppen var også den britiske boligentreprenør Barrat Development, der har besluttet at sløjfe udbytte i 2020, men med henvisning til at de nye finansår indledes med forsigtig optimisme med afsæt i en stærk ordrebog. Aktien steg 7,8 pct.

Et fald til det schweiziske kemiselskab Clariant på 12,6 pct. i bunden af Stoxx 600 skulle ses i sammenhæng med, at aktien handledes uden udbytte.

Norske Tele2 skiftede uventet ud på CEO-posten, hvor Anders Nilsson afløses af Kjell Morten Johnson. Teleaktien faldt 3,9 pct. i Oslo

Læs også
Top job