Investor

Aktier/middag: Sommerstille småsurt marked med Rockwool og FLS i top

Der er en småsur stemning tirsdag middag på aktiemarkederne rundt omkring i verden og også i Danmark. Rockwool og FLSmidth ligger som de eneste C25-aktier i plus uden nyt, mens Novo, GN og Demant danner agterlanterner.

- Det er småt med selskabsspecifikke nyheder i et sommerstille marked, konstaterer senioraktiehandler Christian Thatje i Sydbank.

Han ser dagens bevægelse som en kortsigtet gevinsthjemtagning efter mandagens positive udvikling.

- Henover sommeren venter jeg et kænguru-marked - op et par dage og ned et par dage, men underliggende er der fortsat meget likviditet i marked, der understøtter, vurderer senioraktiehandleren.

C25-indekset falder 1 pct. til 1377,82 fra mandagens rekordniveau.

FLSmidth stiger 0,5 pct. til 200,90. RBC har indledt dækning af aktierne i cement- og mineudstyrsproducenten med en positiv anbefaling. Anbefalingen sættes til "outperform" og kursmålet til 265 kr.

Vestas ligger stort set uændret i i 710 kr. I følge kilder i markedet skal Bank of America have løftet kursmålet til 910 kr. for aktien og givet den anbefalingen "outperform" på aktien.

Novo ligger tæt på bunden og falder 2 pct. til 427,65 kr.

- Jeg tror fortsat at nedjusteringen fra Bank of America mandag spiller en rolle, siger Chritian Thatje.

Bank of America sænkede mandag anbefalingen af Novo Nordisk-aktien til "neutral" fra "køb" og satte kursmålet til 465 kr.

I bunden ligger også Demant og GN begge uden nyt. GN falder knap 2 pct. til 368,10 kr., mens Demant falder 2,2 pct. til 184,45 kr.

I sidepapirerne løber det problemramte designikon Bang & Olufsen med opmærksomheden efter at have offentliggjort et, hvad selskabet selv kalder "skuffende" regnskab for fjerde kvartal.

135 mio. kr. lyder minusset på netto eller mere end dobbelt så meget som sidste år, mens omsætningen faldt til 377 mio. kr. fra 618 mio. kr. i fjerde kvartal 2018/19.

- Det har været et skuffende år for Bang & Olufsen. De utilfredsstillende resultater skyldtes primært manglende fremgang i den igangværende omstilling til en mere efterspørgselsdrevet detailmodel og højere end forventet salg gennem uautoriserede kanaler, siger Kristian Teär, der er administrerende direktør i B&O, til årets resultater.

Bang & Olufsen fastholder de forventninger, som selskabet meldte ud i midten af maj.

Bang & Olufsen taber 6,8 pct. til 11,18 kr. Tæt på det halve af niveauet for et år siden.

Det er småt med selskabsnyheder tirsdag, men analytikerne har travlt med regnearkene.

Danske Bank har fået et mindre løft af sit kursmål til 91,50 kr. fra 88 kr. hos Deutsche Bank, der gentager anbefalingen "hold". Nordea løfter også sit kursmål for aktien til 110 kr. fra 105 kr. med en fastholdt købsanbefaling. Handelsbanken har løftet sit kursmål for aktien til 105 kr. fra 100 kr.

Danske Bank-aktien falder 0,5 pct. til 94,88 kr.

Ørsted har fået hævet kursmålet hos finanshuset Goldman Sachs til 880 kr. fra 815 kr. Anbefalingen lyder dog fortsat på "hold". Ørsted har fået thailandske Gulf Energy som partner, da thailænderne har købt det holdingselskab, der ejer halvdelen af Borkum Riffgrund havvindmølleparken i Tyskland.

Ørsted-aktien falder 1,3 pct. til 782,60 kr.

Tryg, der er regnskabsaktuel, torsdag har fået løftet kursmålet hos Handelsbanken, der nu sætter det til 216 kr. mod tidligere 207 kr. Tryg aktien falder 1,6 pct. til 194,70 kr.

JPMorgan har løftet kursmålet for aktien i NKT til 110 kr. fra 95 kr. I samme ombæring gentages anbefalingen "neutral". NKT-aktien stiger 2 pct. til 1248,90 kr.

Analysehuset Evercore har reduceret Maersk Drillings kursmål til 164,75 kr. fra 205,74 kr. Anbefalingen af aktien fastholdes på "in-line". Maersk Drilling falder med 1,8 pct. til 145,40 kr.

Læs også
Top job