Investor

Obligationer/middag: Lille rentefald på stille dag

Der er som på aktiemarkedet også relativt sommerstille på det danske obligationsmarked tirsdag. Faldende amerikanske T-bondrenter fra morgenstunden pressede det danske marked.

Tirsdag middag ligger renten den toneangivende tiårige danske statsobligation i minus 0,32 pct. mod et slutniveau på minus 0,31 pct. mandag.

Generelt er der stigende bekymring omkring corona-virusset, efter at den australske by Melbourne har meldt om seks uges nedlukning efter opblussen i smitteantallet.

Nøgletalskalenderen er tynd.

I Danmark viste tal for industriproduktion i maj et fald på 3 pct., og fra Tyskland var der ligeledes skuffende nyt fra industriproduktionen, idet produktionen steg 7,8 pct. i maj eller langt under de 11,1 pct., som var estimeret.

Fra USA kommer der senere på dagen data for antallet af ledige stillinger - JOLT Job Openings - der kan få indflydelse på de finansielle markeder.

Der er også et par taler fra den amerikanske centralbanks topfolk, der kan påvirke markedet.

Chefen for Federal Reserve Atlanta, Raphael W. Bostic, skal tale klokken 15, og klokken 20 går både Mary C. Daly, chef for Federal Reserve i San Francisco, og Thomas Barkin, chef for Federal Reserve i Richmond, på talerstolen.

Alle tre har stemmeret i den amerikanske centralbanks rentekomité, Federal Open Market Committee, FOMC i år.

Læs også
Top job