Investor

Aktier/middag: Ørsted i rekord og Novozymes i fokus - i tøvende marked

Efter en rød start vendte de danske aktier rundt og rekordrækken i indekset og enkelte aktier fortsatte.

I toppen troner Ørsted i rekordhumør, mens Novozymes efter en ikke annonceret handelsopdatering er i fokus.

C25-indekset stiger onsdag ved 11.30-tiden med 0,1 pct. til 1393,50, og den tredje rekord i træk i træk og den 18. i år kan ikke udelukkes inden dagen er omme.

- Markedet er nyhedsfattigt og sommerstille og det er nok det vi kigger ind i de kommende dage også, chefaktiehandler Mads Zink i Danske Bank.

Novozymes meldte om en solid udvikling i første halvår trods modvind i Bioenergi i en ikke annonceret handelsopdatering onsdag formiddag.

Den organiske vækst var 4 pct. i halvåret og minus 2 pct. i andet kvartal. EBIT-margin rapporteres omkring 27,5 pct. for halvåret og 26 pct. for andet kvartal.

Koncerndirektør Ester Baiget siger, at hun overordnet er tilfreds med udviklingen:

- Vi så vækst i vores to største forretningsområder og leverede en solid præstation i halvåret, siger i hun opdateringen.

Retningen var sat - men så kom Covid-19 og satte en stopklods i væksten i nogle af Novozymes' divisioner. Mens Vaskemidler holder kadencen med en organisk salgsvækst i både halvåret og i andet kvartal på 11 pct., så er modvinden steget støt i andet kvartal for blandt andet Bioenergi.

Her faldt salget 15 pct. i første halvår og 37 pct. i andet kvartal - markant mere end henholdsvis minus 4 pct. og minus 1 pct. i de tilsvarende perioder i 2019.

Novozymes falder 0,5 pct. til 391 kr. efter at have sat rekord tirsdag.

- Når vi har fået kigget nærmere på opdateringen, så virker det rimeligt aktien ikke skal op. Det var lidt til den lave side, siger Mads Zink.

Ørsted fastholder tirsdagens rekord med en stigning på 1,9 pct. til 817,20 kr.

Ørsted og det taiwanske halvlederselskab TSMC har indgået en langsigtet el købsaftale, som betyder, at TSMC vil aftage hele produktionen fra Ørsteds 920 MW store Greater Changchun 2b & 4 havvindmøllepark. Det oplyser Ørsted i en børsmeddelelse onsdag morgen.

Rengøringsgiganten ISS er blevet nedjusteret af Svenske Handelsbanken, der nu anbefaler salg af ISS-aktien. Hidtil lød anbefalingen på "hold". Kursmålet er sat til 93 kr., hvor der tidligere var et langsigtet mål på 100 kr.

ISS falder solide 3,5 pct. til 103,30 og er dermed placeret helt i C25-bunden, hvor rengøringsgiganten har selskabet af cykliske aktier som FLSmidth, der falder 2,2 pct. til 198,10 kr., Pandora, der falder 2 pct. til 372,20 kr., og Mærsk-aktierne der falder små 2 pct. til 8088 kr. for B-aktien.

Forsikringskoncernen Tryg er regnskabsaktuel, torsdag, som det første C25-selskab med kalenderåret som regnskabsår. Der er stærke tal i vente, og der ventes medvind fra investeringsresultatet. Der ventes et nettooverskud i kvartalet på 1180 mio. kr. mod 780 mio. kr. i andet kvartal 2019.

Tryg stiger 0,2 pct. til 198 kr.

Spar Nord falder 1 pct. til 52,40 kr. efter at have offentliggjort konkrete forventninger til hele året igen.

Banken har fået så meget overblik over Covid-19's effekt på finanserne, at banken nu kommer med finansielle forventninger til 2020 efter at have suspenderet dem tidligere i foråret.

Banken ser nu et nettoresultat på 350-550 mio. kr. mod tidligere - før suspenderingen af forventningerne - 635-825 mio. kr.

Banken anfører, at der har været "en positiv udvikling på de finansielle markeder i andet kvartal 2020", og derfor skruer banken op for årets basisindtjening før nedskrivninger, som den ser lande i intervallet 800-1050 mio. kr. mod tidligere 700-1000 mio. kr.

- Udmeldingen var ikke overraskende og kursreaktionen derfor forståelig, vurderer Mads Zink.

Læs også
Top job