Investor

USA/åbning: Investorerne blæser på det hele - Alcoa og Cosco stiger

Investorerne ryster nyt om flere smittede med coronavirus og en mindre opblussen af handelsspændinger mellem USA og Kina af sig onsdag ved handelsstart. Og de ledende indeks stiger i de første handler.

Det brede S&P 500-indeks stiger med 0,3 pct., Dow Jones-indekset går op med 0,4 pct., og teknologitunge Nasdaq ligger 0,7 pct. højere.

Dermed afløser en grøn aktiedag en rød, da alle tre ledende indeks faldt tirsdag mellem 0,9-1,5 pct.

Den britiske storbank HSBC's notering i USA falder med 2,4 pct. i den indledende handel, efter at det er kommet frem, at nogle af den amerikanske præsident Donald Trumps rådgivere har foreslået at destabilisere Hongkong-dollar og rykke mod amerikanske dollar i stedet, hvilket vil være en måde at straffe Kina på, skriver Bloomberg News.

Kina vedtog i sidste uge en ny sikkerhedslov for Hongkong. Loven indebærer blandt andet, at Kina får udvidet magtbeføjelser i Hongkong. Den er Kinas reaktion på udbredte prodemokratiske protester, der har præget Hongkong de seneste mange måneder.

USA's største producent af aluminium, Alcoa, kom inden børsernes åbning med foreløbige regnskabstal for andet kvartal. Koncernen var i andet kvartal ramt af lavere priser på aluminium, men aktien stiger med 5,9 pct. efter en bedre end ventet omsætning.

I de foreløbige tal for andet kvartal, som Alcoa onsdag har offentliggjort, ser virksomheden en omsætning mellem 2,10 mia. dollar og 2,18 mia. dollar i kvartalet. Estimater indsamlet af Bloomberg News viser en forventet omsætning på 2,09 mia. dollar blandt analytikerne.

Dagligvarekæmpen Costco Wholesale kan få lidt opmærksomhed i løbet af onsdagen, da koncernen kommer med tal for salget i juni. Allerede i maj overraskede Costco positivt, da dagligvarekoncernen havde stærkere salg end ventet af analytikerne.

Salget steg med 7,5 pct. til 12,55 mia. dollar i maj - og onsdag aften kommer der friske tal for juni.

Aktien i Costco stiger 0,3 pct. i de første handler.

Detailkæmpen Walmart lunter videre på tirsdagens kursstigning på 6,8 pct. med et plus på 0,4 pct. Tirsdagens kursstigning var bygget på nyheden om, at detailkæmpen vil udfordre Amazon med en ny tjeneste, Walmart+.

Det skal være en abonnementsbaseret kundeplatform, der skal konkurrere med Amazons Prime-program.

Det vides endnu ikke, om tjenesten kommer til at gå bredt ud til hele USA, eller om den startes på regionalt niveau.

Walmart+ var planlagt til at blive skudt af i slutningen af marts eller starten af april, mens det blev aflyst på grund af udbruddet af coronavirus, skriver Bloomberg News.

En af højdespringerne tirsdag var Novavax, der fik tildelt 1,6 mia. dollar af den amerikanske regerings program "Operation Warp Speed" - et projekt, der er blevet sat i søen af den amerikanske regering for at fremme udviklingen af vaccine og medicin til behandling af coronavirusset. Målet er at udvikle 300 mio. sikre og effektive doser vacciner til januar 2021.

Med tildelingen af de 1,6 mia. dollar kan Novavax nu producere de første 100 mio. doser med startproduktion i fjerde kvartal af i år, udtaler den administrerende direktør for Novavax, Stanley Erik, til Reuters.

Novavax-aktien steg med massive 31,6 pct. tirsdag. Men i de første handler onsdag falder aktien 1,5 pct.

Læs også
Top job