Investor

Råvarer: Oliemarkedets forsyningsside ventes at blive presset

Der ses en svag stigning i oliepriserne mandag morgen, på trods af, at oliemarkedet trues af en Kurmål løftes til 2100 kr. fra 2000 kr. ventet lempelse af produktionsnedskæringerne. Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede, Opec+, ventes at mødes tirsdag og onsdag denne uge, skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 42,93 dollar mod 42,82 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 40,24 dollar mod 40,06 dollar fredag eftermiddag.

Oliepriserne er kommet stærkt tilbage efter have oplevet historiske fald i april, som ifølge Reuters til dels skyldes Opecs+ evne til at stabilisere oliemarkedet ved hjælp af produktionsnedskæringer.

Coronakrisen har forårsaget rekordnedskæringer på 9,7 mio. tønder per dag i tre måneder siden maj, men nedskæringerne forventes nu at blive lempet.

Ifølge Reuters vil Opec+ landene forsøge at komme til enighed om fremtidige produktionsbeskæringer i løbet af denne uge.

- Den planlagte lempelse i produktionsnedskæringer fra Opec+ og det potentielle opsving i den amerikanske produktion kan skabe pres på forsyningssiden, skriver Stephen Innes, som er markedsstrateg hos AxiCorp, i en note ifølge Reuters.

Den ventede øgning i udbuddet vil nemlig ske alt imens pandemien stadig raser over flere lande.

Ifølge Bloomberg News kæmper USA stadig med at få kontrol over virusset, og Australiens næststørste by - Melbourne - blev nødsaget til at lukke ned igen i sidste uge, da virusudbruddet vendte stærkt tilbage.

WTI-futuren for august falder med 1 pct. til 40,16 dollar per tønde, mens Brent-futuren for september falder med 0,9 pct. ned til 42,85 efter at have været steget med 2,1 pct. fredag, skriver Bloomberg News.

Mandag morgen koster en troy ounce guld 1803,29 dollar mod 1802,35 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 6600,50 dollar mod 6406 dollar fredag eftermiddag.

Læs også
Top job