Investor

Mandagens obligationer: Renten tog et hop på dag uden nøgletal

Rentestigninger prægede de europæiske obligationsmarkeder mandag, og i Danmark sikrede en optimistisk stemning også et rentehop for det tiårige statspapir.

Mandag steg renten på den toneangivende tiårige danske statsobligationer med 6 basispoint til minus 0,30 pct.

Markedet var ramt af både sommerferie og mangel på makronyheder, da nøgletalskalenderen i både Europa og USA var tom.

I manglen på nøgletal rettede opmærksomheden sig især mod nyt om virusudbruddet blandt andet USA og den forestående regnskabssæson.

I lang tid er antallet af smittede steget i de sydlige stater, og der er fortsat rekord på rekord i daglige antal tilfælde.

Alligevel formåede investorerne at lægge bekymringerne på hylden mandag, hvor en øget risikovillighed løftede aktiemarkedet.

Det betød blandt andet, at de ledende europæiske og amerikanske aktieindeks steg mandag, hvor der samtidig blev solgt ud af de mere sikre værdipapirer som statsobligationer.

Mens ugen startede roligt på nøgletalsfronten, kan investorerne allerede tirsdag se frem til flere økonomiske makrodata fra både Asien, Europa og USA.

Det fortsætter hele ugen, og torsdag er Den Europæiske Centralbank, ECB, også på banen, når banken om eftermiddagen slutter sit rentemøde med en meddelelse og et pressemøde.

Læs også
Top job