Investor

Markant kursstigning til Bavarian Nordic vækker undren hos Sydbank

Senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen forstår ikke onsdagens markante stigning til Bavarian Nordic, efter formiddagens nyhed om at selskabet har indgået en endelig licensaftale om en vaccine mod covid-19 med vaccineselselskabet Adaptvac.

- Det undrer mig lidt, at aktien stiger så meget på en nyhed om en licensaftale, som egentligt har været kendt i noget tid, og som mange i forvejen forventede, at Bavarian ville indgå, siger han til Ritzau Finans onsdag.

Senioranalytikeren vurderer, at en del af forklaringen kan være, at Bavarian planlægger at opnå regulatorisk godkendelse for vaccinen inden for de næste 12-18 måneder.

- Det kan være, at nogle investorer opfatter den tidshorisont positivt, siger Søren Løntoft Hansen.

Derudover peger han på, at potentialet for en vaccine ikke bliver mindsket med den seneste genopblussen i antallet af coronasmittede i blandt andet USA.

Bavarian bliver næppe det første selskab på markedet med en covid-19-vaccine, men det gør ikke så meget, vurderer Søren Løntoft Hansen.

- Jeg tror ikke, at det er så vigtigt, hvem der kommer først i vaccinekapløbet. Jeg tror ikke, at hurtighed bliver så vigtigt et parameter som effekt, siger han.

- Der bliver brug for flere vacciner mod covid-19 på markedet, hvis det er muligt. Vacciner med forskellig effekt og profiler, som kan adressere nogle forskellige patientgrupper, fortsætter han.

Onsdagens nyhed rykker ikke ved hans egen værdiansættelse for aktien, da Bavarian endnu ikke har testet vaccinen på mennesker.

Aktien endte onsdag 4,3 pct. højere i 217 kr. efter at have oplevet en stigning på 8,3 pct. onsdag formiddag.

Læs også
Top job