Investor

Valuta: De sikre havne blev styrket efter skuffende ledighedstal

Torsdagen bød på nedslående tal for nytilmeldte ledige i USA, der steg for første gang siden marts, mens også de ledende indikatorer skuffede.

Det svækkede den amerikanske dollar over for andre traditionelt sikre valutahavne såsom japanske yen og schweizerfranc, der torsdag styrkedes over for dollar.

1.416.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge, og det er første gang siden marts, at tallet er steget fra ugen forinden.

Det var samtidig flere, end økonomerne havde ventet. Her var der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet 1.300.000 nye ledige.

- At tallet stiger er endnu en indikation på, at genopretningen i maj og juni har taget en pause i juli, lyder det fra Mikael Olai Milhøj, der er senioranalytiker i Danske Bank.

Også de ledende indikatorer i USA, der består af ti nøgletal, som alle giver en indikation af aktiviteten i den amerikanske økonomi, skuffede torsdag.

Indikatorerne steg med 2,0 pct. i juni, hvilket var mindre end ventet. Konsensus var ifølge Bloomberg News en fremgang på 2,1 pct.

I måneden forinden steg de ledende indikatorer med 3,2 pct., hvilket var en revidering fra en tidligere meddelt stigning på 2,8 pct.

De skuffende økonomiske nøgletal styrkede torsdag den japanske yen, der typisk bliver regnet som sikker havn i krisetider. Torsdag eftermiddag skulle man give 106,99 yen per dollar mod 107,20 yen onsdag.

Også schweizerfranc blev styrket over for dollar til niveauet 0,9257 schweizerfranc per dollar torsdag fra 0,9291 onsdag eftermiddag.

Læs også
Top job