Investor

Muligt opkøb af kollapset tysk techvirksomhed sender aktien i vejret

Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON/picture-alliance/dpa/AP Images

Aktiverne i den kollapsede fintech-virksomhed Wirecard tiltrækker sig interesse fra over 130 investorer, hvilket sender aktien op mandag.

Det fremgår af Bloomberg News.

Mindst 60 potentielle købere har underskrevet fortrolige aftaler, der relaterer sig til at byde på Wirecards nordamerikanske forretningsenhed, mens 77 købere har gjort det samme for virksomhedens kerneforretning.

Det oplyste selskabets midlertidige bobestyrer, Michael Jaffe, i en meddelelse sent fredag. Her beskrev han også, at selskabet har likviditet til at fortsætte driften "for øjeblikket".

Budgivningen vil begynde inden for de næste uger, og den midlertidige bobestyrer føler sig overbevist om, at virksomheden nok skal finde en eller flere købere.

I mandagens tidlige handel steg aktien hele 37 pct. på børsen i Frankfurt, men ud på formiddagen er den røget en smule ned og stiger med 21,7 pct. til 1,94 euro.

Tilbage i slutningen af juni søgte virksomheden om rekonstruktion ved de tyske myndigheder. Det skete efter en turbulent uge, der startede med at selskabets revisorer slog alarm over 1,9 mia. euro, der angiveligt manglede i regnskabet.

Den nu daværende direktør Markus Braun trak sig umiddelbart efter fra stillingen som administrerende direktør i Wirecard, og ugen efter meldte han sig selv til politiet. Her er han under anklage fra de tyske myndigheder for at have manipuleret Wirecards salg, så selskabet fremstod mere attraktivt for investorer og kunder.

Han blev dagen efter løsladt mod kaution.

Det kom efterfølgende hurtigt frem, at Markus Braun, samtidig med at selskabets revisorer slog alarm over de manglende milliarder, har solgt godt 5,5 mio. af sine aktier - svarende til en værdi på godt 1,1 mia. kr.

Aktien var den 17. juni 103,59 euro værd. Ni dage senere var den faldet til 1,28 euro.

Læs også
Top job