Serier

Kodaks aktie stiger med næsten 1500 pct. efter coronaaftale

Corona rammer verden
Kodak er kendt for deres filmruller til filmkameraerne. Foto: Mark Lennihan/AP

Kodak-aktien er steget med 1481 pct. denne uge, efter at Trump-administrationen har tilbudt fotokoncernen en finansiel livslinje til at fremstille ingredienser til stoffer, der skal bruges mod coronavirusset.

Det skriver Financial Times.

Den amerikanske fotokoncern Kodak og de amerikanske udlånsmyndigheder til selskaber, DFC, offentliggjorde tirsdag, at Kodak har sikret et lån på 765 mio. dollar - svarende til knap 4,9 mia. kr. - til fremstilling af medicinske stoffer under USA's Defense Production Act.

Siden er selskabets aktie steget fra 2,10 dollar fredag ved børslukketid til 33,20 dollar per aktie onsdag. Samtidig er selskabsværdien steget fra 92 mio. dollar til 1,5 mia. dollar.

Kodaks aktie begyndte allerede at stige mandag - en dag før nyheden om lånet blev offentliggjort - og steg i alt med 25 pct. dagen inden offentliggørelsen, viser tal fra Bloomberg ifølge Financial Times.

En nyhedskanal fra Kodaks hjemby, Rochester, offentliggjorde - og fjernede senere - samme dag en nyhed om, at Kodak havde indgået en produktionsaftale relateret til covid-19.

Selskabets bestyrelsesformand, Jim Continenza, fortalte onsdag til CNBC, at han ikke kender årsagen til mandagens stigning, men at man i Kodak har kendt til aftalen i mere end en uge forud for offentliggørelsen.

De amerikanske børsmyndigheder, Securities and Exchange Commission, har ikke ønsket at kommentere til Financial Times, om sagen efterforskes.

Læs også
Top job