Investor

Kapitalfond får kritik for håndtering af flere selskaber

Dårlige driftsresultater hjemsøger kapitalfonden Erhvervsinvest, der nu får kritik for sin håndtering af flere af sine selskaber.

Det skriver Børsen.

De seneste tre år har Erhvervsinvest ikke solgt et selskab som ellers håbet, sidste år gik porteføljeselskabet Amayses moderselskab konkurs, og Nordea overtog for få uger siden kontrollen af selskabet Scanbur.

Scanbur er nu blevet solgt tilbage til stifterfamilien, da driften var gået den forkerte vej, siden det var kommet i hænderne på Erhvervsinvest, siger Henrik Møllegaard. Han var arving til familiens livsværk, Scanbur, og i 2014 solgte han det til kapitalfonden.

- Det er altid ærgerligt, når det går, som det gik med Scanbur. Derudover havde jeg håbet, at vi på nuværende tidspunkt havde solgt nogle flere virksomheder. Men jeg skammer mig ikke over noget, vi har gjort. Vi arbejder hårdt, og indimellem sker der nogle kedelige ting, siger Thomas Marstrand, der er ledende partner i Erhvervsinvest, til Børsen.

Kapitalfonden har rejst et milliardbeløb fra sine investorer i tre forskellige fonde, men efter 13 år er den ældste endnu ikke blevet realiseret.

Erhvervsinvest har overtaget en række selskaber, hvor driftsresultaterne er blevet dårligere, siden de kom i kapitalfondens hænder.

Dog ser det ud til at vende med selskabet Epoke, som Erhvervsinvest har ejet i ti år og ellers har haft flere turbulente perioder med.

Læs også
Top job