Investor

Bang & Olufsen stiger markant på børsen, efter at selskabet har opjusteret forventningerne

B&O har indtaget en klar førsteplads på børsen i dagens handel, efter at selskabet tirsdag opdaterede forventningerne.

Foto: Simon Fals

Bang & Olufsen brager op på børsen i dagens handel, efter at stimen af dårlige nyheder tirsdag aften blev afløst af en god en af slagsen i form af en opjustering. Efter næsten 25 minutters handel er aktien oppe med mere end 21 pct., hvilket bringer B&O-aktien ind på en klar førsteplads over danske aktier i dagens handel.

»Efter fem på hinanden følgende nedjusteringer med ”start” ved juletid 2018, er nedjusteringernes tid nu forbi for B&O. En økonomisk trimning, refokusering af strategien, og et lavt udgangspunkt og forventninger får nu B&O til at hæve forventningerne til helåret,« konstaterer Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, i en kommentar til opjusteringen.

B&O har opjusteret forventningerne til driftsresultatet (ebit) i regnskabsåret 2020/2021 til et sted mellem minus 50 og plus 25 mio. kr. Forventningen var tidligere, at driftsresultatet ville lande på minus 100 mio. kr.

Fremgangen skyldes, at salget i B&O’s regnskabsmæssige første halvår er gået væsentligt bedre end i samme periode sidste år, og derfor løftes salgsforventningerne til hele året.

»Den finansielle performance i første halvår har været bedre end forventet som følge af en stærk strategieksekvering, syv succesfulde produktlanceringer og højere efterspørgsel på TV og lydprodukter til hjemmet. Øget global efterspørgsel på forbrugerelektronik og knaphed på visse komponenter påvirkede produktleverancer og resulterede i højere omkostninger,« skrev B&O i en meddelelsen tirsdag aften.

Hvis udviklingen holder dagen ud, vil B&O-aktien være steget med mere end 100 pct. siden årsskiftet. Alene de seneste tre måneder står der et plus på næsten 150 pct. ud for kursen.

Læs også
Top job