Investor

Valuta: Forventet stimulus og stærk euro svækker dollar let

Den amerikanske dollar er på retur onsdag morgen, hvor forventningen om ny stimulus fra den kommende regering i Washington er øget. Den fælleseuropæiske valuta, euro, fastholder samtidig den øgede attraktion, der er opstået i kølvandet af stærke økonomiske data fra EU's største økonomi, Tyskland.

Tirsdag åbnede den nominerede amerikanske finansminister, tidligere centralbankchef Janet Yellen, ballet i en indsættelseshøring i Kongressen med at løfte sløret for planer om massiv støtte til økonomien gennem øget forbrug.

Yellen opfordrede politikerne til at ”handle stort (act big)” for at lindre de skader, der er påført af coronaviruspandemien, og undlade at bekymre sig for meget om den gæld, der underliggende bliver påført af lempelserne.

- Den stimulerende bias fra den kommende Biden-administrations økonomiske politik er igen i centrum for opmærksomhed på markedet, skriver analytikere fra ANZ i et notat onsdag morgen ifølge Reuters.

Den kommende amerikanske præsident, Joe Biden, indsættes i embedet ved middagstid i Washington onsdag, men trods de første meldinger om ny stimulus, er investorerne lidt tilbageholdende i risikovurderingen.

- Forventningerne vipper mellem reflation og de nuværende bløde økonomiske data, og det vil sandsynligvis fortsætte et stykke tid endnu, vurderer ANZ's analytikere.

Alligevel er der en vis underliggende positiv stemning på de finansielle markeder, der resulterer i salg af dollar.

Euro er tilbage i fokus efter en bedre end forventet ZEW-indikator, der måler investorstemningen i Tyskland. Indikatoren overgik prognoserne og er sammen med positive nyheder fra Italien, hvor regeringen tirsdag overlevede en tillidsafstemning, med til at løfte den fælles valuta.

På den anden side af Nordsøen får pund sterling støtte fra Bank of Englands cheføkonom, Andrew G Haldane, der har forudsagt, at Storbritanniens økonomi vil komme sig "i knob" i anden halvdel af året. Det løfter sterling og lægger yderligere pres på dollar.

Euro koster onsdag morgen 1,2145 dollar mod 1,2125 dollar tirsdag eftermiddag, og pund koster onsdag morgen 1,3650 dollar mod 1,3620 dollar tirsdag.

Dollar ligger sideløbende i 103,80 yen mod 103,95 yen tirsdag.

Læs også
Top job