Investor

Onsdagens aktier: C25 kom tilbage i grønt - hug til medicinalaktier

Der var onsdag pres på de defensive aktier på de europæiske markeder, og det kunne mærkes i det danske C25-indeks, hvor medicinalaktierne var med til at trække indekset lidt ned i forhold til den ellers glimrende aktiestemning i det øvrige udland.

Det ramte blandt andet Ambu, Bavarian og Novo Nordisk, der alle var at finde i den kedelige ende af det danske eliteindeks.

Der var derimod fremgang til de aktier, der kunne lukrere på forhåbningen om en genåbning som følge af udsigten til flere vaccinerede mod covid-19.

Det gjorde sig gældende for Carlsberg og Royal Unibrew, der steg 2,3 og 1,6 pct. til henholdsvis 946,40 og 638,80 kr.

- Rejse- og fritidsaktier stiger pænt i Europa. Carlsberg og bryggeriaktierne er nogle af de selskaber, der er berørt af nedlukninger. Forventningen om en gradvis normalisering i forhold til koncerter, sportsbegivenheder og restaurationsbranchen er selvfølgelig også med til at drive den type aktier, lyder det fra Otto Friedrichsen, aktiestrateg i Formuepleje.

C25-indekset lukkede med en lille stigning på 0,2 pct. i indeks 1689,91. Det meste af dagen lå indekset med små fald trukket ned medicinalaktierne.

- På det danske marked har vi lidt en udfordring, når sundhed- og medicinalaktier ikke performer, da vi har en dominans af den type aktier, lyder vurderingen fra Otto Friedrichsen.

Øverst i indekset endte Ørsted med en stigning på 2,6 pct. til 1224,50 uden de store selskabsspecifikke nyheder.

LUNDBECK OG COLOPLAST BLEV LØFTET

Der har ikke været de store selskabsnyheder, men til gengæld har finanshusene suppleret med et væld af opdaterede kursmål og anbefalinger.

Bernstein hævede onsdag sit kursmål for Lundbeck-aktien til 235 kr. fra 220 kr. og fastholder samtidig anbefalingen "market perform". Det var dog ikke nok til at sende aktien ud af rødt territorium, da den lukkede med et fald på 1,5 pct. til 228,90 kr.

Bedre gik det for Coloplast, efter at tyske Berenberg hævede både anbefaling og kursmål for selskabet. Tidligere lød anbefalingen "sælg", men den nu er den ændret til "hold". Kursmålet blev hævet til 870 kr. fra 860 kr.

Det gjorde Coloplast til den eneste medicinal- og sundhedsaktie i toppen af indekset med en stigning på 1,8 pct. til 907,20 kr.

Berenberg så også nærmere på Demant og hævede sit kursmål til 220 kr. fra 198 kr.

Høreapparataktien endte med et lille fald på 0,2 pct. til 239 kr.

AMBU OG NOVO SÆNKET

Der var også analytikernyt til Ambu, Novo og Netcompany - dog af lidt mere negativ karakter.

DNB skar sin anbefaling af Ambu til "hold" fra "køb", men hævede kursmålet til 262 kr. fra 222 kr.

Banken venter blandt andet, at anden covid-19-bølge vil føre til stærk efterspørgsel efter Ambus engangsbronkoskop, men efterspørgslen ses dog mindre end under første bølge af pandemien.

Ambu-aktien røg onsdag til bunds med et fald på 3,6 pct. til 253,30 kr.

Novo Nordisk måtte også se sin anbefaling blive sænket. Her var det Credit Suisse, der sænkede anbefalingen til "neutral" fra "outperform" med et kursmål på 470 kr.

Der var dog en lille håndsrækning til Novo fra investeringsbanken Liberum, der løftedet kursmålet for Novo Nordisk til 418 kr. fra 393 kr. Anbefalingen er uændret "hold.

Samtidig kom der også lidt nyt fra selskabet, da Novo onsdag eftermiddag meddelte, at det har ansøgt de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, om en udvidet markedsføringstilladelse til Ozempic.

Novo Nordisk har allerede en markedsføringstilladelse i USA til Ozempic i 0,5 mg. og 1,0 mg. doser til behandling af type 2-diabetes, men vil nu introducere en ny dosis på 2,0 mg.

Novo-aktien endte med et fald på 1,2 pct. til 443,50 kr.

Bedre gik det Netcompany, til trods for at selskabet fik sænket sin anbefaling hos Danske Bank til "hold" fra "køb" ifølge Bloomberg. Samtidig blev kursmålet løftet en tak til 625 kr. fra 615 kr.

Det sænkede anbefaling påvirkede dog ikke aktien onsdag, der endte blandt toppen med en stigning på 1,6 pct. til 619 kr.

NOVOZYMES-KUNDE MED GODE TAKTER

Regnskabet fra Procter & Gambles for det forskudte andet kvartal viste gode tendenser for Novozymes, som leverer enzymer til det amerikanske selskab.

Selskabet har haft høj encifret procentuel vækst i salget af vaskemidler og rengøringsartikler. Og det var godt nyt for Novozymes - ikke mindst fordi en stor del af væksten kommer af, at forbrugerne har købt dyrere vaskemidler.

Det vurderede aktieanalytiker i Sydbank Per Fogh.

- Der er typisk en højere andel af enzymer i de dyre vaskemidler. Samtidig er der kraftig vækst i doseringsvaskemidler (eksempelvis i form af tabs), hvori der typisk også er en højere mængde enzymer sammenlignet med vaskemidler, som sælges i store mængder, sagde analytikeren til Ritzau Finans.

Det var dog ikke nok til at hive Novozymes op, og aktien endte med et fald på 1,8 pct. til 358,70 kr.

Læs også
Top job