Investor

USA/lukning: Stilhed før regnskabsbrag - rekorder blev annulleret

Tirsdag var en af de helt store regnskabsdage i USA, og en række stor navne lagde allerede fra morgenstunden tal frem. Tirsdagens allerstørste stjerne kom dog først efter lukningen, da Microsoft skulle offentliggøre sine tal.

Og et overraskende godt regnskab fra it-koncernen vægter på onsdagens futuresmarked, hvor Dow Jones og S&P 500 indikeres at falde 0,1-0,2 pct., mens Nasdaq modsat står til at åbne med en stigning på 0,5 pct. i New York senere på dagen.

De amerikanske markeder lå tirsdag noget i venteposition med en relativt flad retning. S&P 500-indekset aflyste imidlertid til sidst dog muligheden for endnu en rekord og faldt 0,2 pct. Nasdaq smed også 0,1 pct., mens Dow Jones gik tilsvarende tilbage.

- Man skal godt nok have luppen frem for at finde noget spændende denne tirsdag. Det er stilhed før stormen. Indeksene hopper rundt omkring nullet. For nu er det sandhedens time. Vi får regnskaberne fra de store teknologiaktier nu. Fra Apple, Facebook og Microsoft. Og de skal levere i det her rekordmarked. Biden, stimulus, Federal Reserve og alle de andre ting, som foregår i denne uge, er støj i forhold til, siger seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

Aktierne ligger i rekordhøje niveauer, og det stiller krav om, at selskaberne ikke skuffer med udviklingen i de sidste tre måneder af 2020. Indtil videre har 83 koncerner aflagt tal, og 84 pct. har klaret sig bedre, mens 12 pct. har skuffet, viser en opgørelse fra Bloomberg News.

- Skulle markederne sætte sig på kort sigt, så er det dog en købsmulighed, og her skal investorerne købe det, der om lidt nyder godt af vaccineudrulningen, altså cykliske aktier, mener Lars Skovgaard Andersen.

Investorerne ser også frem mod, at USA vedtager endnu en stimuluspakke. Mandag var nyheden den, at en ny hjælpepakke nok først kan vedtages om halvanden måned, og at USA's præsident, Joe Biden, gav udtryk for, at han er villig til at forhandle om størrelsen på den ekstra coronacheck på 1400 dollar til voksne amerikanere.

I S&P 500-indekset lå dagligvarer med oppe i toppen med en stigning på 0,9 pct., mens kommunikationsservice og cyklisk forbrug vandt 0,8 og 0,1 pct. Den vigtige it-sektor steg marginalt.

I den anden ende faldt energi mest med 2,1 pct., mens råvarer og materialer satte sig 1,4 pct.

Det var Microsoft, som hev mest op i indekset med et plus på 1,2 pct. til rekord i 232,33 dollar. Amazon gik også op med 1,0 pct., og Facebook vandt 1,5 pct., mens Apple steg 0,2 pct.

- Andre end mig ser også det vigtige i, at vækstaktierne fastholder indtjeningsmomentum. Man kan håbe på det og holde sig i ro, men vi får først at se de næste 48 dage, mener Danske Banks seniorstrateg.

- Microsoft og Apple er nøgleselskaber. De skal leve op til investorernes forventninger. Og markederne har handlet dem op, så det er sværere nu end for en uge siden.

Derudover blandede en række regnskabsaktuelle aktier sig. Medicinalkæmpen Johnson & Johnson vandt 2,7 pct. og gjorde dermed sit for at holde markedet oppe. Selskabet kom bedre ud af kvartalet end ventet, og forventningerne overraskede positivt.

Investorerne tog også positivt imod tallene fra industrigiganten General Electric (GE), som i 2021 venter fremgang i inden for både Power og vedvarende energi, og aktien steg med 2,7 pct.

3M blev desuden løftet 3,3 pct. efter sine kvartalstal. Konglomeratet med det enorme produktkatalog klarede sig ligeledes bedre end ventet i fjerde kvartal, ligesom prognosen for 2021 overgik konsensus.

Det gik den anden vej for USA's største mobilselskab Verizon, der smed 3,2 pct., da mobiloperatøren har haft mindre tilgang af nye trådløse kunder end ventet.

American Express satte sig også efter sine tal med 4,1 pct. Kreditkortene bruges helt som ventet mindre under coronakrisen, og de samlede indtægter faldt derfor med 18 pct. til 9,4 mia. dollar.

Der var også kommet nyt fra en række andre store industriselskaber. De to våbenproducenter Lockheed Martin og Raytheon gik på den baggrund hver sin vej med henholdsvis et fald på 3,7 pct. og et plus på 1,4 pct. Rockwell Automation opjusterede, men salget i første kvartal skuffede, og aktien faldt 6,3 pct.

Læs også
Top job