Investor

Valuta: Stilhed før amerikansk pengepolitisk udfald

Stilheden breder sig på de internationale valutamarkeder onsdag morgen, hvor investorerne venter på kommentarer fra den amerikanske centralbank i forlængelse af det pengepolitiske møde i Federal Reserve, der afsluttes senere på dagen.

Centralbankchef Jerome Powell vil sandsynligvis igen fremsætte en forpligtelse til at fortsætte den ultra-lempelige pengepolitik, når det to dage lange møde i Federal Open Market Committee er overstået.

Det vurderes at ville svække dollar.

- Powell vil gøre det klart, at de ikke ser nogen umiddelbar exit fra deres meget lempelige pengepolitiske holdning, og det er det, som vil trække dollar ned, siger valutaanalytiker Joseph Capurso fra Commonwealth Bank of Australia i Sydney til Reuters.

En svækkelse af dollar falder i tråd med fornyede håb om et løft i den globale vækst i 2021, som Den internationale Valutafonds seneste prognose indeholdt ved offentliggørelsen tirsdag.

- Jo stærkere de verdensøkonomiske udsigter er, jo svagere er den amerikanske dollar, pointerer Joseph Capurso.

Sideløbende spejder investorerne efter nyt fra Washington, hvor fremskridt i de amerikanske stimulusudsigter granskes.

Senest har senatets majoritetsleder, Chuck Schumer, oplyst, at demokraterne vil forsøge at få meget af præsident Joe Bidens massive støttepakke igennen Kongressen gennem en flertalsafstemning, men at det endnu ikke er klart, om de har stemmer nok til at sætte republikanske indvendinger ud på et sidespor.

Generelt holder de finansielle markeder sig i ro op til meldingerne fra Federal Reserve. Det fremgår blandt andet af et yderst snævert interval for renten på den toneangivende amerikanske T-bond, der tirsdag svingede mellem 1,03 pct. og 1,05 pct. for at slutte på 1,04 pct., hvilket også er niveauet på markedet i Tokyo onsdag morgen.

Euro koster onsdag morgen 1,2155 dollar mod 1,2168 dollar tirsdag eftermiddag, og pund koster onsdag morgen 1,3730 dollar mod 1,3745 dollar tirsdag.

Dollar ligger sideløbende i 103,75 yen mod 103,64 yen tirsdag.

Læs også
Top job