Investor

Reddit-investorer skifter over i sølv

Den store interesse for fonden kommer, efter at en bruger på forummet Wallstreetbets på Reddit opfordrede andre til at købe op i aktien for at presse bankerne. Foto: Olivier Douliery

Private investorer fra det sociale medie Reddit har rettet opmærksomheden mod sølvmarkedet efter at have købt stort op i blandt andet Gamestop-aktier.

Det skriver Financial Times.

Den børsnoterede fond Ishares Silver Trust, som i grove træk afspejler sølvpriserne, modtog fredag investeringer for næsten 1 mia. dollar, viser tal fra investeringsselskabet Blackrock.

Den store interesse for fonden kommer, efter at en bruger på forummet Wallstreetbets på Reddit opfordrede andre til at købe op i aktien for at presse bankerne.

Privatinvestorerne er fra selvsamme forum, som i sidste uge skabte stor uro på finansmarkederne ved at købe heftigt op i en række shortede selskabsaktier.

Som konsekvens af investeringerne stiger sølvpriserne tidligt mandag morgen 6 pct. til en pris på 28,61 dollar for en troy ounce af ædelmetallet, skriver Financial Times.

Ifølge en række analytikere bliver det dog svært for investorerne at påvirke sølvpriserne i samme grad, som vi så det med selskabsaktierne.

Det skyldes blandt andet, at en stor del af sølvhandlen foregår uden for børserne.

- Vi er sikre på, at investorernes indflydelse på sølv ikke vil vare længe, siger analytikere fra Commerzbank til Financial Times.

Læs også
Top job