Investor

Robinhood-ejer undskylder for at have standset Gamestop-aktiehandel

Robinhood valgte at blokere handel hos Gamestop, der forhandler videospil, efter en markant stigning i handlen af selskabets aktier i sidste måned. Foto: AFP

Vlad Tenev, der er administrerende direktør på aktieplatformen Robinhood, har undskyldt for at have stoppet aktiehandel for Gamestop-aktier.

Det skriver Financial Times.

Robinhood valgte at blokere handel hos Gamestop, der forhandler videospil, efter en markant stigning i handlen af selskabets aktier i sidste måned.

Torsdag indrømmede Vlad Tenev, at Robinhood manglede penge, og derfor begrænsede transaktionerne i aktierne. Selskabet kunne ikke betale et depositum på 3 mia. dollars til sit "clearinghouse" uden at blokere for kundernes handel.

Tidligere har Tenev dog sagt, at der ikke var likviditetsproblemer, og at handlen blev blokeret af forebyggende årsager.

- Jeg er ked af, hvad der skete. Jeg undskylder, sagde Vlad Tenev torsdag til en høring hos den lovgivne forsamling i USA, skriver Financial Times.

- Jeg siger ikke, at Robinhood gjorde alt perfekt, og at vi ikke har begået fejl før i tiden. Men jeg lover at sikre, at vi forbedrer os, at vi lærer det, og at vi ikke begår de samme fejl igen, sagde Vlad Tenev.

Ken Griffin, der er stifter af mægleren Citadel Securities, afviste ved samme høring, at Citadel Securities, der betaler Robinhood for at handle sine kunders aktier, skulle have haft noget at gøre med at begrænse kundernes mulighed for at handle Gamestop-aktier.

Torsdagens høring er den første af tre, skriver Wall Street Journal. Repræsentanter fra den amerikanske handelskommission og det amerikanske finanstilsyn vil være tilstede ved de fremtidige høringer.

Ifølge avisen kan den amerikanske handelskommission muligvis kræve mere transparens på aktiemarkedet fremover, blandt andet i forbindelse med shortselling.

Læs også
Top job