Investor

Ny grøn fond fra Blackrock slår rekord på første dag

Foto: AP/Mark Lennihan

Blackrock har med en fond dedikeret til grøn omstilling sikret sig den største lancering af en børshandlet fond nogensinde. Fonden debuterede torsdag.

Det skriver Financial Times.

Institutionelle investorer har investeret 1,25 mia. dollar i den nye amerikanske fond, der har til formål at spotte de selskaber, der klarer sig bedst i overgangen til en verden med lav CO2-udledning.

Det er den største lancering af en børshandlet fond nogensinde. Den tidligere rekord var lanceringen af iShares ESG MSCI USA Leaders Fund, der debuterede med investeringer for 850 mio. dollar i maj 2019.

Fonden tildeler selskaberne placeringer i porteføljen ved at sammenholde selskabers placeringer på Russell 1000- og MSCI All World ex-US-indekslisterne og selskabernes potentiale for at bidrage til lav CO2-udledning.

- Mere og mere kapital bliver tilført de bæredygtige strategier. Disse fonde vil tillade investorer at forstå hvilke selskaber, der er længst fremme i overgangen til lavere CO2-udledning, siger Larry Fink, der er topchef hos Blackrock, til Financial Times.

Investeringer fokuseret på miljø, sociale forhold og ledelse steg med 50 pct. sidste år til 1,7 billioner dollar. Det er en rekord ifølge Morningstar.

Samtidig vil et stigende antal regeringer, selskaber og kapitalforvaltere bidrage til at opnå målet om CO2-neutralitet i 2050.

- Som en langsigtet investor leder vi efter en stor bølge, vi kan ride med på, og selvom overgangen til en verden med lavere CO2-udledning vil tage tid, skal vores porteføljer mindske risikoen for klimaforandringer. Investorer må starte nu for at nå et mål om klimaneutralitet i 2050 eller tidligere, siger Christopher Ailman, der er investeringschef hos Calstrs til Financial Times.

Læs også
Top job