Investor

Mandagens obligationer: Renterne faldt efter skuffende tal fra USA

Skuffende amerikanske nøgletal var mandag eftermiddag med til at presse renterne lidt nedad på det danske obligationsmarked.

Efter en noget omskiftelig dag endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i minus 0,10 pct., hvilket var 2 basispoint lavere end torsdag op til Store bededag, hvor det danske marked holdt lukket.

I løbet af formiddagen var renten på papiret ellers oppe at vende i minus 0,06 pct. - det højeste niveau siden marts - før rentepilen atter begyndte at vende nedad.

Renterne fik et ekstra tryk ned klokken 16, da de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM, viste et noget skuffende fald i april til 60,5 fra 60,6 måneden før.

Ifølge Bloomberg News var konsensus blandt økonomerne et indeks på 65,0.

Det samlede indeks blev trukket ned af underindekset for nye ordrer, som faldt til 64,3 fra 68,0, hvor økonomerne havde ventet en stigning til 69,5.

Prisindekset steg imidlertid til 89,6 fra 85,6. Her var konsensus en aflæsning på 86,0.

Mere opløftende var mandagens tyske tal for detailsalget, som i marts viste en rekordstor stigning på 11,0 pct. i forhold til samme periode sidste år. Økonomerne havde ellers regnet med et beskedent fald på 0,2 pct.

Læs også
Top job