Serier

Grækenland frygter de nye signaler fra ECB

Den græske gældskrise er stort set et glemt kapitel i finansmarkedet, men flere omstændigheder betyder, at den historie snart kan få fornyet fokus, inklusive debatten om Grækenlands forbliven i euroen.

Corona rammer verden

Endnu en ”milepæl” i den græske gældskrise har snart 10-års jubilæum. Den 12. februar 2012 opnåede Grækenland at få en gældssanering for anden gang, siden den globale finanskrise hærgede verdensøkonomien fra 2007 til 2009. I forbindelse med den første redning skulle de positive resultater have været opnået inden for 10 år. Jeg er overbevist om, at der dengang sågar var nogen der troede på, at de økonomiske streger, der blev tegnet i sandet, ville blive til virkelighed.

Selv ved anden gældssanering for knap 10 år siden var troen på stregerne i sandet stadig delvist intakte - eller også kunne man fra EU’s side ikke finde på andet at sige. Aftalen var dengang, at statsgælden - som pct. af bnp - skulle falde fra 160 pct. i 2012 til 120,50 pct. i 2020. Som grafik et viser, så forsatte gældsandelen med uformindsket styrke på ca. 180 pct. af bnp, indtil den næste krise satte ind...

Læs også
Top job