Investor

Onsdagens aktier: TDC kunne ikke trække C20 i rekord

Over flere omgange i løbet af onsdagen var C20 Cap-indekset oppe at snuse til rekordniveau, men i et lidt afventende marked gik gassen en smule af ballonen ud på eftermiddagen, og det danske eliteindeks endte med en stigning på 0,3 pct. til 819,52.

Artiklens øverste billede

Dermed er der fortsat et stykke op til den seneste rekord på 823,17, som blev nået den 22. september. En del af forklaringen på det er, at investorerne fortsat afventer nye meldinger fra Den Europæiske Centralbank (ECB) i forbindelse med rentemødet i banken torsdag.

- Vi startede pænt fra morgenstunden, men er sivet lidt i løbet af dagen. Der er ikke de store bevægelser, og markedet er generelt lidt afventende frem mod rentemødet hos ECB torsdag. Det har præget markedsstemningen i dag, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingschef for aktier hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Dagens største aktiehistorie omhandlede TDC, uden at teleselskabet selv havde noget med det at gøre. Konkurrenterne Telenor og Teliasonera meddelte, at de vil slå deres danske forretninger sammen.

Sammenlægningen vil, hvis den bliver godkendt, skabe en spiller med omtrent samme markedsandel som TDC herhjemme, og det kan være særdeles positivt for prisniveauet set med teleselskabernes øjne.

- Det burde skabe et langt mere rationelt konkurrencemiljø, hvor operatørerne i stigende omfang kan fokusere på investeringer og innovation og knap så meget på at bekrige hinanden på den absolut laveste pris for ydelserne, siger Morten Imsgard, der er senioranalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Og lige nøjagtig det faktum mere end opvejer presset fra en markant større og mere slagkraftig konkurrent, lyder vurderingen fra Nordea.

- Den positive effekt opvejer langt den negative effekt. Det er meget vigtigere, at der kommer færre konkurrenter, end at konkurrenten bliver langt større, siger Michael Borre, der er chefrådgiver i Nordea.

Fællesselskabet mellem Telenor og Teliasonera vil få 3,5 mio. mobilkunder og en omsætning på 9 mia. kr. Selskaberne venter synergier på 800 mio. kr. med fuld effekt fra 2019.

TDC-aktien førte an i C20-regi fra start til slut og endte 5,1 pct. højere i 50,95 kr.

Med i toppen var også ingeniørselskabet FLSmidth, der for anden dag i træk leverede en pæn stigning uden større nyheder ude. Udsvingene kan dog hænge sammen med, at flere hedgefonde for tiden tilbagekøber udlånte aktier efter afslutningen af regnskabsåret 2013/14.

- FLSmidth kører fortsat pænt, og det kan godt hænge sammen med lukning af short-positioner. Der var mange hedgefonde, der havde regnskabsafslutning den 30/11, og det kan godt være nogle af dem, som derfor begynder at lukke short-positioner nu, siger Ole Kjær Jensen.

FLSmidth-aktien steg med 3,8 pct. til 271,50 kr. efter tirsdagens stigning på 5,6 pct.

Bundproppen i C20 Cap blev bryggeriet Carlsberg, der stadig er ramt af en faldende rubelkurs. Og netop af den årsag har analytikerne i samlet flok skruet ned for forventningerne til indtjeningen i 2015 efter regnskabet for tredje kvartal, viser estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Carlsberg faldt med 2,6 pct. til 516 kr.

Serviceselskabet ISS var også at finde i bunden af C20 dagen igennem efter en placering af 25 mio. aktier fra storaktionæren FS Invest. Placeringen skete til 162 kr., og FS Invest, der ejes af EQT-fonde, har med salget nedbragt sin ejerandel af ISS til 19,3 pct.

ISS-aktien faldt med 1,7 pct. til 166,40 kr.

A.P. Møller-Mærsks olieselskab, Maersk Oil, kan glæde sig over, at den første olie flyder fra Jack/St. Malo-projektet i Den Mexicanske Golf.

Maersk Oil har en ejerandel på 25 pct. i Jack-feltet, men ejer ikke noget af St. Malo-feltet. De to felter ligger bare 40 km fra hinanden og er tilsluttet samme borerig. Mærsks B-aktie steg med 0,8 pct. til 12.330 kr.

Pandora faldt med 2 pct. til 513,50 kr. Smykkevirksomheden har valgt at appellere tirsdagens dom om en bøde på 2 mio. kr. for ikke i tide at have videregivet børsfølsomme oplysninger til markedet.

- Rettens afgørelse er nu blevet taget til efterretning af Pandora, og selskabet har valgt at anke afgørelsen til Østre Landsret, skriver Pandora i en meddelelse, der understreger, at trækket ikke påvirker resultatforventningerne til 2014.

Blandt sidepapirerne kastede en meddelelse ud på eftermiddagen negativt lys over investeringsselskabet Strategic Investments, der måtte nedjustere sine forventninger til hele 2014. Selskabet ser nu et afkast på 0-10 pct. før skat i 2014 mod den tidligere forventning om 15-25 pct.

På trods af en noget større omsætning end normalt i aktien, endte den uændret i 0,60 kr. onsdag.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.