Analytiker: Med små aktier er timing altafgørende
Investor har tirsdag fulgt tre selskaber med en aktiekurs på under en krone. Men kan det betale sig at investere i de små aktier?
Investor har tirsdag fulgte selskaberne Dalhoff Larsen & Horneman A/S (DLH), Aarhus Elite A/S og Østjydsk Bank A/S, der de sidste par år har måtte se aktiekurserne rasle ned og markedsværdien skrumpe.
Så langt ned, at man nu kan købe aktier i de tre selskaber for under en krone.
Nærmere bestemt var kursen ved børsens lukketid for DLH faldet med -1,72 pct. til en kurs på 0,57 kr.
Aarhus Elite-aktien faldt med -2,9 pct. til en kurs på 0,267 kr., mens Østjydsk Bank-aktien endte på en kurs til 0,62 kr. Det er et fald på -2,4 pct.
De lave kurser betyder som udgangspunkt, at man ikke skal have de helt store beløb frem for at købe aktier i selskaberne - men spørgsmålet er, om det overhovedet er en god forretning. Eller om det kan blive en god forretning på lang sigt.
Spørger man Jacob Pedersen, der er aktienalysechef i Sydbank, og Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, skal man i hvert fald være påpasselig.
Per Hansen mener, at man som investor skal passe på med at lade sig narre af »billige« aktier. Det er nemlig ikke nødvendigvis billigt eller en god forretning, bare fordi man ikke betaler store beløb for aktierne.
Jacob Pedersen forklarer, at man som investor skal huske, at der er en grund til, at aktiekursen er blevet så lav, og det skal man som investor tage bestik af.
»Man vil formentlig opleve store udsving og begrænset likviditet, som man skal være opmærksom på. Man kan godt tjene, men man kan også godt tabe stort. Det drejer sig nok endnu mere end sædvanligt om timing, når man har at gøre med aktier i så lav en kurs,« siger han.
Her kan det bedst betale sig at investere, hvis man har en fornemmelse af, at der er en redningsplan eller lignende på vej for virksomheden.
Har man et fundamentalt positiv syn på virksomheden og en opfattelse af, at forretningen vil vende, så kan man godt karakterisere det som »billige« aktier, fortæller Jacob Pedersen.
»Til gengæld er der også større risiko end sædvanligt,« siger han.