Investor

Optakt: Høreapparaterne trækker væksten i GN

Det bliver formentlig endnu en gang høreapparatselskabet GN Hearing, der kommer til at løbe med de fleste overskrifter, når GN Group afleverer sit regnskab for andet kvartal torsdag morgen.

I hvert fald ser langt størstedelen af den forventede vækst i selskabet som helhed igen ud til at skulle komme fra høreapparatproducenten. Blandt de analytikere, som Ritzau Estimates har spurgt inden regnskabet, er forventningen en omsætning på 1.409 mio. kr. i GN Hearing i andet kvartal mod 1.271 mio. kr. i samme kvartal året før.

Det svarer til en vækst på 10,9 pct. og er noget mere end den forventede salgsvækst på 4,1 pct. i GN Audio, der tjener sine penge på headsets. Og en stor del af væksten i GN Hearing ventes ifølge Sydbank at være organisk.

- Vi modellerer endnu et salgsmæssigt stærkt kvartal i GN Hearing - drevet af en stærk og differentieret produktportefølje, som hjælper divisionen med at vinde mange nye kunder. Vi ser en organisk salgsvækst på 8,1 pct. i andet kvartal - drevet primært af et stigende salg af høreapparater, skriver Morten Imsgard, der er senioranalytiker hos Sydbank, i et forskræp til regnskabet.

Han venter, at væksten særligt vil være drevet af lavprisprodukterne i Resound Enya-familien samt Resound Enzo2, der er det seneste skud på stammen af produkter til svært hørehæmmede. Samlet set venter Morten Imsgard en salgsfremgang i GN Hearing på 11,6 pct. til 1.419 mio. kr. Forventningen til den organiske vækst i divisionen er blandt alle de analytikere, som Ritzau Estimates har spurgt, på 7,4 pct.

Dermed ser GN Hearing også ud til at have løbet hurtigere end selskabets egen forventning til udviklingen i hele 2016, der lyder på en organisk vækst på 6 pct.

For headset-divisionen GN Audio ventes den organiske vækst fortsat at have ligget noget under niveauet for GN Groups egne forventninger i andet kvartal, blandt andet på grund af et fortsat vigende marked for mobile headsets.

Ifølge estimaterne fra Ritzau Estimates ventes der en organisk vækst i divisionen som helhed på 4,0 pct. i andet kvartal, mens forventningen til hele året er en organisk vækst på 7-10 pct.

Men langt størstedelen af væksten ventes fortsat at ramme i andet halvår, og derfor venter Morten Imsgard fra Sydbank fortsat, at forventningerne til hele regnskabsåret bliver fastholdt i torsdagens regnskab for andet kvartal. Og samtidig er salget af de såkaldte Unified Communications-produkter stadig en vækstforretning.

- Vi venter, at salget af af specielt Unified Communications-produkter vil bidrage til salgsvæksten. På den baggrund estimerer vi en organisk salgsvækst på 9,0 pct. i kontor og call center-segmentet. Inden for mobil-headsets modellerer vi endnu et kvartal med negativ organisk vækst, skriver Morten Imsgard.

Han venter, at GN Groups samlede forventninger til 2016 om en organisk vækst på "omkring" 7 pct. samt et driftsresultat (EBITDA) på "omkring" 1.720 mio. kr. vil blive fastholdt.

Ritzau Finans

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.